Totalt 177 må gå i TV2

177 medarbeidere må forlate TV2 som et ledd i kanalens spareplan.

Torsdag blir de ansatte i TV 2 informert om spareplanene i TV-kanalen. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

TV 2 har nå en overtallighet på 113 årsverk, etter at 64 medarbeidere allerede har valgt å benytte seg av det åpne sluttpakketilbudet fra mai til midten av september.

– Vårt mål er å oppnå flest mulig frivillige løsninger. Nå skal vi sammen med tillitsvalgte drøfte den videre prosessen, sier TV2-sjef Olav T. Sandnes i en pressemelding.

Det er blant annet klart at det skal kuttes 23 stillinger i nyhetsavdelingen.

Les også

TV2 og Altibox enige om ny avtale

– TV 2 er i for stor grad avhengig av inntekter fra lineær-tv. Over tid har vi prioritert for stor del av ressursene våre mot lineær-tv, som ikke lenger reflekterer markedet eller tv-seingen. Derfor har vi i dag presentert hva TV 2 skal leve av i 2020, deriblant en storsatsing på TV 2 Sumo. Det betyr at vi vil rette langt større ressurser dit, sier Olav T. Sandnes.

TV 2 ønsker også å fortsette som kommersiell allmennkringkaster, og er posisjonert for å søke på et en avtale om daglige nyhetssendinger og hovedkontor i Bergen, såfremt det følger en relevant motytelse for merkostnadene

– TV 2 vil ha Norges største redaksjonelle miljø, for NRK. Vi skal levere daglige nyhetssendinger, være en alternativ nyhetsleverandør og bidra til en opplyst samfunnsdebatt. Balansen mellom Bergen og Oslo er opprettholdt i den nye organisasjonen, sier han.

Olav T. Sandnes nevner programmer som Åsted Norge og Petter Uteligger som noen eksempler på hva TV 2 skal gjøre mer av fremover.

– Lineær-tv vil fortsatt være viktig, sammen med TV 2 Sumo. TV 2 skal utvikle enda flere programkonsepter i skjæringspunktet mellom nyheter og underholdning. TV 2 skal også være en stor og viktig underholdningsleverandør som treffer det brede lag av befolkningen, sier TV 2-sjefen.

Som ledd i spareplanen vil TV 2, etter det Bergens Tidende erfarer, at nettdesken som i dag er i Bergen, flyttes til Oslo. Det skal utgjøre fire til fem stillinger som forsvinner fra hovedkontoret på Nøstet i Bergen. Avisen skriver også at det tekniske apparatet rundt sendingene er under hardt press, fordi prosjektet har som mål å effektivisere dette.

Publisert:
  1. Medier
  2. TV 2

Mest lest akkurat nå

  1. – Vi står og stamper mot et stort selskap som ikke vil føre dialog

  2. Vekter ble kuttet med kniv på legevakten

  3. Ruskeværet torsdag var bare en liten forsmak på det som kommer i helgen

  4. Sola truer med veto i Bymiljøpakken

  5. Bodde i hver sin etasje i boligblokk i Stavanger

  6. De fleste ungene ble skremt og sprang bort, men fire ble med den fremmede mannen