Kraftig abonnementsøkning i Aftenbladet

Aftenbladet har fått flere tusen nye abonnenter det siste året.

Nyhetsredaktør Carl Gunnar Gundersen i aksjon under evalueringsmøtet som foregår hver dag fra 08.30 til 08.45 i Aftenbladets nyhetshjul, midt i redaksjonslokalene i mediehuset i Stavanger sentrum.
 • Janne Hagen
  Janne Hagen
  journalist
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

I løpet av 2019 kommer avisen til å slå rekorden fra 1999 på 65.196 abonnenter, tror nyhetsredaktør Carl Gunnar Gundersen.

Utviklingen viser en kraftig økning i antall abonnenter for Aftenbladet de siste årene. Opplagstallene som ble offentliggjort tirsdag viser 62.143 abonnenter. Disse er ikke direkte sammenlignbare med tallene fra 2017 som viste 56.590, og 2016-tallene som var 55.450 abonnenter, fordi tellemetoden er endret. Likevel viser de, og interne tall i Aftenbladet framgang på flere tusen abonnenter.

– Dette er svært gledelig og gir oss tro på framtiden for vesentlig journalistikk. Vi lever i en tid der kravet til faktabasert, redaktørstyrt journalistikk er større enn noen gang. Vi blir utfordret av ulike medier, plattformer og av alle ting presidenten i USA , men tallene viser at det er et behov for å orientere seg i dette vanskelige landskapet ved hjelp av oss. Vi skal gjøre verden litt mindre og Rogaland litt større, sier Carl Gunnar Gundersen.

Gravesaker og løpende nyheter

– Et godt eksempel på dette i saker vi har publisert det siste året, er blant annet sakene om den mystiske organisasjon GNRD med utgangspunkt i Hillevåg og på Gausel, historien om Goliat-skandalen og løpende nyhetssaker som bomringene, sier Gundersen.

Redaksjonsmøte i Lokal-gruppen avdeling Stavanger. Foran med rygge til ser vi digitalredaktør Elin Stueland. Ellers fra venstre: Gruppeleder Kjell Arne Knutsen, Jone Østebø, Stein Jupskås, Cornelius Munkvik, Birgitte Flote. Lokal-gruppene henter inn de andre kontorene på konferansetelefion under planleggingsmøte. Det gjelder medarbeiderne i Sandnes, Bryne, Egersund, Jørpeland og Oslo.

– Vi kan måle alle abonnementssalg, og vi ser at leserne er interessert i et bredt spekter av nyheter i tillegg til de store prosjektene våre, sier Carl Gunnar Gundersen.

Les også

LES DENNE GRAVESAKEN: Idealist - eller brikke i et storpolitisk spill?

Les også

LES OGSÅ: Goliat - historien om alvorlige nestenulykker og et bakteppe av død og mulige forbrytelser

Les også

OG DENNE OM BOMRINGENE: Hastverk og milliarder i spill: Slik tok staten kontroll over bompenger på Nord-Jæren

Frontsjef Eivind Aarre avvikler en direktesending på TV. Video er blitt viktigere og viktigere for Aftenbladet. Siden 1. august har Aftenbladet avviklet over 30 direktesendinger på Aftenbladet.no

Målet nå er å slå det høyeste antall abonnenter avisen noensinne har hatt, 65.196 i løpet av 2019.

– Vi er kjempefornøyde med veksten. Jeg tror abonnentene kommer til oss fordi vi har et meget godt digitalt tilbud. Folk vil vite hva som skjer og kommer til den beste leverandøren av nyheter i regionen, sier markedssjef Tor Anders Voldsund i Aftenbladet.

Markedssjef Tor Anders Voldsund, til venstre, mener folk blir lokket til Aftenbladet på grunn av det gode digitale tilbudet. Her er han sammen med Maggi Hatløy leder av Kirkens Bymisjon Stavanger som i år var organisasjonen som fikk pengebidraget fra Aftenbladets årlige pepperkakeby.
Publisert:
 1. Journalistikk
 2. Stavanger Aftenblad
 3. Medier

Mest lest akkurat nå

 1. Sykkelritt sperret beboere inne i timevis i helgen

 2. Verdens Barn: – Forstår ikke hvordan dette kunne skje

 3. Harald Espedal: – Han så de store sammenhengene i samfunnet og evnet å tenke langt fram i tid

 4. Vulkanutbrudd på kanariøya La Palma

 5. To ganger fikk ekte­paret fra Jæren nei til å adoptere. Likevel dro de til Sør-Korea og hentet et barn

 6. – Det holder ikke i Stavanger