De første får skattemeldingen i dag

Skatteetaten sender i dag ut de første skattemeldingene. Du får beskjed når din er tilgjengelig. Og husk: logg alltid inn på skatteetaten.no for å sjekke! Dette for å unngå svindel på e-post og sms.

De første får beskjed om at skattemeldingen deres er klar i dag. Alle skal ha fått den innen 31. mars.
 • Elisabeth Bie
  Elisabeth Bie
  Journalist
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Utsendingen skjer puljevis, og innen 31. mars skal alle ha fått skattemeldingen. Tiltakene for å bekjempe koronaviruset kan imidlertid få konsekvenser for kvalitet og tilgjengelighet på veiledningen til befolkningen.

Det melder Skatteetaten i en pressemelding onsdag morgen.

Blant annet er publikumsmottakene på skattekontorene landet rundt stengt inntil videre og telefonveiledning vil også skje fra hjemmekontor

– Dette gjør vi for å forhindre ytterligere smitte av koronaviruset og samtidig sørge for at Skatteetaten så godt som mulig opprettholder sine kritiske tjenester, forteller skattedirektør Hans Christian Holte.

Du får digital hjelp

Har du spørsmål om skattemeldingen, ber vi deg om å henvende deg via skatteetaten.no, chat, @skattenmin på Facebook eller telefon.

På skatteetaten.no er det oppdatert informasjon og veiledning. Skatteetaten har også laget en egen podkast om skatt og skattemeldingen. «Podskatt» finner du på iTunes, Spotify, Acast og andre tilsvarende digitale plattformer.

Skatteetaten vil sende ut skattemeldingen for 2019 på forskjellige datoer fra 18. mars til 31. mars. Til sammen vil 4,9 millioner skattytere motta skattemeldingen.

– Skattemeldingen din er ikke tilgjengelig før du får en e-post eller sms fra Skatteetaten. Det er dermed ingen grunn til å logge seg på før du får beskjed fra oss, forteller skattedirektøren.

Flertallet får ny skattemelding

Om lag tre millioner skattytere får en helt ny og enklere skattemelding i år.

Selv om de fleste lønnstakere og pensjonister i år får en helt ny skattemelding, vil noen motta skattemeldingen i gammelt format. Næringsdrivende, deres ektefeller og de som får skattemeldingen på papir, mottar den i det formatet de kjenner fra før. De vil få skattemeldingen fra 31. mars enten digitalt eller på papir i postkassen.

Skattemeldingen for lønnstakere, pensjonister og personlig næringsdrivende er forhåndsutfylt med opplysninger om din inntekt, formue, bolig, gjeld og fradrag i året 2019. Det er fortsatt noen skatteforhold du selv må fylle ut i skattemeldingen, for eksempel utleieinntekter og verdier du har i andre land.

– Ikke gå glipp av fradrag

Skatteetaten vet ikke alt om deg, og det er du som kjenner din økonomi best. Du er selv ansvarlig for å oppgi fullstendige opplysninger som er grunnlaget for å beregne skatten din.

– Du kan også gå glipp av fradrag, hvis du ikke fyller inn korrekte opplysninger i skattemeldingen, som for eksempel fradrag for reiseutgifter, minner skattedirektøren om.

Hvis du endrer et tall, så ser du oppdatert skatteberegning i skattemeldingen med en gang. I skattemeldingen får du veiledning og enkelte svar underveis. Dette gjør det enklere å levere korrekte opplysninger og få riktig skatt.

Kan få penger tilbake tidligere

Skatteoppgjøret kan, med noen forbehold, være ferdig i løpet av én til to uker etter at du leverer skattemeldingen. For å kunne få skattepenger tidligere er det noen betingelser:

 • Du bruker ny skattemelding
 • Du og eventuell ektefelle må levere skattemeldingen
 • Du må ha skatt til gode
 • Skattemeldingen din må ikke ha blitt tatt ut til kontroll

– Det er viktig at du trykker på knappen for å levere den nye skattemeldingen for å få skattepenger som du har til gode tidligere. Hvis du ikke leverer, får du skatteoppgjøret tidligst i juni, som før, forklarer skattedirektøren.

Dette gjelder ikke dersom du må betale restskatt. Da kommer skatteoppgjøret tidligst i juni uansett.

Leveringsfristen er som før: 30. april for lønnstakere og pensjonister og 31. mai for næringsdrivende. T

Les også

 1. Ny skattemelding kommer i mars - slik blir endringene

 2. Nå kommer det snart en helt ny skattemelding

Publisert:
 1. Skattemeldingen
 2. Skatteetaten

Mest lest akkurat nå

 1. E39 kan forbli stengt i Randaberg store deler av dagen

 2. Ferde vil øke bom­takstene på Nord-Jæren

 3. Marianne (57) ble drept på jobb for Nav: «De etterlatte kjenner på dyp sorg, fortvilelse og sinne»

 4. 20 grader i dag, uvær til natten

 5. Flere fra Vikings A-lag med i lokaloppgjør

 6. Nå får 4340 flere oppleve Eventyrstien i Sandnes