Flere skal være interessert i å kjøpe Ving

Turoperatøren Ving har sikret driften, og folk kan reise på ferie som planlagt. Nå skal selskapet selges, og flere skal være interessert i å kjøpe.

Over 9.000 nordmenn var på ferie med Ving da det ble kjent at morselskapet Thomas Cook teknisk sett var konkurs natt til mandag. Men Ving-kunder som skal på ferie tirsdag, kan reise som normalt. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
 • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

I et hektisk døgn jobbet Ving på spreng for å redde høstferiene til kundene sine etter at det ble kjent at morselskapet Thomas Cook skal avvikles. Tirsdag går alle Vings flyginger som normalt.

– Nå er det business as usual, erklærer en lettet pressekontakt Siri Røhr-Staff i Ving Norge.

Hun opplyser at de holder løpende kontakt med reisende som ikke kom seg hjem mandag, fordi flyene ble kansellert. Høyeste prioritet er å få dem hjem, sier hun.

– De har alle steder å bo, og de får mat og drikke.

Hun forsikrer om at også de som har bestilt ferier med dem framover, vil kunne reise som planlagt.

Trygg situasjon

– Ving Norden står på egne bein med støtte fra långivere og banker, og på sikt kommer vi til å få nye eiere. Den situasjonen vi befinner oss i nå, er vi veldig trygge i, sier Røhr-Staff til NTB.

– Vi har flere interessenter. Ving-gruppen i Norden har jo vært en veldig god butikk i mange, mange år, så det er flere som er interessert, fortsetter hun.

Administrerende direktør Christian Grønli i Ving Norge sier han ikke kan si noe om når et oppkjøp kan være på plass.

– Men jeg håper det ikke skal ta veldig lang tid, tilføyer han.

Det er konkursboet til Thomas Cook i Storbritannia som vil stå for salget. Ving Norge inngår det nordiske reisekonsernet Thomas Cook Northern Europe, som igjen er eid av det konkursrammede britiske selskapet. Det nordiske konsernet har gode resultater å vise til, og er dermed attraktivt for investorer.

Massiv støtte

Røhr-Staff melder om en overveldende støtte fra kundene i døgnet som har gått.

– Det har vært en storm av lykkønskninger og takknemlighet og heiarop fra kundene våre. Alle som har jobbet disse to døgnene, har vært så takknemlige og grått fordi vi har fått så mange positive tilbakemeldinger, sier pressekontakten.

Derfor føler hun seg også trygg på at kundene fortsatt vil våge å kjøpe ferier fra Ving.

– Det at vi klarte å dra i land dette og klarer å stå på egne bein, det har styrket oss, mener Røhr-Staff.

Ferier kansellert

Det britiske morselskapet Thomas Cook meldte natt til mandag at selskapet teknisk sett var konkurs og skulle avvikles. Det skapte kaos og usikkerhet blant alle som var på ferie med Ving, eller som skulle reise med selskapet de neste dagene. Mediene spredte historier om høstferier og bryllupsreiser som gikk i vasken.

– De som ikke fikk reist i går, vil få pengene tilbakebetalt. De får beskjed om hvordan de skal forholde seg framover, sier pressekontakten.

Og fra og med tirsdag går altså reisene som planlagt, også med flyginger med Thomas Cook Airlines Scandinavia, som også er et selvstendig selskap, men eid av britiske Thomas Cook. For Vings reisende får konkursen til Thomas Cook dermed ingen direkte innvirkning.

Problemer med betaling

Ving Norge hadde 9.101 reisende ute på tur, de fleste på pakketur, da konkursen rammet morselskapet.

Det har vært en del turbulens på enkelte hoteller når det gjelder betaling i kjølvannet av Thomas Cook-konkursen, opplyser Ving.

– I løpet av de nærmeste dagene kan det fortsatt forekomme problemer, noe vi beklager. Vi har løpende kontakt med de berørte partene for å løse dette, skriver selskapet.

Les også

 1. Reisegarantifondet jobber med å skaffe fly til strandede nordmenn

 2. Ving: Ingen automatikk i at datterselskapet Ving Norge går konkurs

Publisert:
 1. Ving
 2. Thomas Cook

Mest lest akkurat nå

 1. For 30 år siden skremte denne gjengen vannet av foreldre og rektorer i Sandnes

 2. Kommuuuuuuuuuuuuunen!

 3. Avhørte vitner kan ha husket feil

 4. Bygget Norges billigste sykkel- og gangsti, helt uten byråkrati

 5. Slik så det ut ved Vålandstårnet onsdag kveld

 6. Stor test av 15 brød: To får toppkarakter