Person smittet om bord på Viking Star i Ålesund

En person i mannskapet på Viking Star i Ålesund har testet positivt for koronaviruset, ifølge TV 2. Det skal ha vært minimal kontakt mellom mannskapet om bord.

Publisert: Publisert:

En person i mannskapet på cruiseskipet Viking Star i Ålesund har fått påvist covid-19. Foto: Halvard Alvik / NTB scanpix

  • NTB

– Det har vært minimalt kontakt mellom mannskapet om bord, og den er nå ytterligere begrenset til alle har blitt testet, sier pressekontakt Jon Mørland for Viking Cruises i Norge til TV 2.

Det er ingen andre personer om bord med symptomer på covid-19, ifølge Mørland.

Personen er en del av mannskap på skipet, som totalt har 105 personer om bord, ifølge pressemeldingen.

Fungerende kommuneoverlege Aleksander Linge Sommerdalen sier til TV 2 at personen kom om bord på skipet 17. juli og kom fra utlandet.

Uklar smittekilde

Cruiseskipet har ligget i opplag til kai i Ålesund siden 18. mai på grunn av koronapandemien, ifølge Ålesundregiones Havnevesen. Skipet har ikke hatt passasjerer siden 15. mars. For å hindre smitte har ikke mannskapet vært på land etter at den vanlige cruisedriften ble innstilt.

– Så lenge skipet har vært i opplag, har mannskapet vært isolert på båten. Det er uklart hvordan personen har blitt smittet, sier Sommerdalen.

Nå vil alle de 105 personene om bord bli koronatestet. Kommunen mistenker ikke smittespredning fra skipet.

Fire ålesundere i karantene

Kommunikasjonssjef Christine Rørvik bekrefter overfor NTB at dette er første registrerte smittetilfelle i Ålesund siden 7. juli. Totalt har 36 personer fått påvist koronavirus i kommunen.

Fra før sitter også fire personer fra Ålesund i karantene etter å ha vært på tur med hurtigruteskipet MS Roald Amundsen.

To av dem som var med på den første turen, går ut av karantene onsdag dersom siste test for koronaviruset er negativ, bekrefter kommunikasjonssjefen.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. Ingebrigtsen gjør narr av Warholm-utspill

  2. Sigrid Sollund blir kjempeengstelig hver gang sjefen ber om et møte. Det er hun ikke alene om.

  3. Den kommende Røde Kors-presidenten har alltid en plan. Da sønnen fikk skallen splintret på Utøya, hadde hun 27.

  4. Bil begynte å brenne under kjøring på fylkesvei 44

  5. Familie følte seg forgiftet – hadde spist sønnens hasjbrownies

  6. Følg med på nyttår rundt i distriktet på våre webkameraer