TikTok vil ansette 10.000 i USA

Samtidig som USA vurderer å forby den kinesiske videotjenesten, melder TikTok at de planlegger å ansette 10.000 i landet.

Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over to år gammel

Tidligere denne måneden sa USAs utenriksminister Mike Pompeo at landet vurderer å forby kinesiske sosiale medier, og da spesifikt TikTok.

Til tross for dette, annonserte videotjenesten på tirsdag at de vil fortsette å ekspandere virksomheten i USA, ifølge CNBC.

– Så langt i år har vi tredoblet antall ansatte i USA, og vi planlegger å ansatte 10.000 til i løpet av de neste tre årene, sier en talsperson i TikTok til CNBC.

I dag har selskapet omtrent 1.400 ansatte, med de største kontorene i California, New York, Texas og Florida.

Kinesiske selskaper har den siste tiden vært i søkelyset, spesielt etter at USA i slutten av juni erklærte Huawei og ZTE som en trussel mot landets sikkerhet.

Anklager om innflytelse fra kinesiske myndigheter og spionasje har fått flere land til å revurdere samarbeidet med kinesiske selskaper.

Les også

Amazon trekker beskjed om Tiktok-forbud

Skepsisen vokser

Med mer enn to milliarder nedlastinger er TikTok blitt en av verdens mest populære apper. Men parallelt med populariteten vokser skepsisen.

Frykten er at TikTok, som eies av kinesiske ByteDance, kan brukes til storstilt innsamling av personopplysninger, deriblant om barn – og at disse personopplysningene i verste fall kan havne i kinesiske myndigheters hender.

I tillegg skal amerikanske myndigheter angivelig være bekymret for at ByteDance driver med Kina-vennlig sensur.

Tiktok-eieren ByteDance har lenge vurdert hvordan man skal vise at applikasjonen ikke har noen tilknytning til kinesiske myndigheter.

I et forsøk på å distansere seg fra ByteDance og Beijing, ansatte TikTok tidligere i år amerikaneren Kevin Mayer som administrerende direktør.

Foruten USA så har India innført forbud mot TikTok, samtidig som EU, Storbritannia, Nederland og Danmark har alle åpnet sak.

I Norge har derimot ingen av de relevante myndighetsorganene undersøkt appen nærmere.

– Vi har foreløpig ingen planer om å se nærmere på den konkrete appen, sier Roar Thon, fagdirektør for sikkerhetskultur i Nasjonal sikkerhetsmyndighet, til NTB tidligere denne måneden.

Publisert: