- Kjempefest for de aller rikeste

Regjeringens forslag til statsbudsjett ser ut til å bli et angrep på samfunnets svakeste som minner om Margaret Thatchers Storbritannia, mener SVs Snorre Valen.

Publisert: Publisert:

Regjeringens forslag til statsbudsjett ser ut til å bli et angrep på samfunnets svakeste som minner om Margaret Thatchers Storbritannia, mener SVs Snorre Valen. Foto: Håkon Mosvold Larsen, Scanpix

  • Ntb

— Dette ligger an til å bli et målrettet angrep på noen av de svakeste og fattigste barna i landet. Jeg tror faktisk at man må til Thatchers Storbritannia - og dette er ingen overdrivelse - for å finne et lignende angrep på de aller fattigste gruppene, sier Valen til NRK om lekkasjene fra neste års forslag til budsjett.

— Samtidig har man råd til en kjempefest for de aller rikeste i landet, slår SVs stortingsrepresentant før finansminister Siv Jensen (Frp) har lagt fram forslaget til statsbudsjett.Han peker spesielt på kutt i barnetillegget for uføretrygdede.

— Hvis du har jobbet i et langt, hardt liv i et lavinntektsyrke, blir syk og ikke kan jobbe mer, så skal du straffes med mange tusen kroner i året per barn du har. Det betyr færre julegaver og mindre klær til de aller svakeste barna i samfunnet, mens man samtidig har råd til å bruke 4 milliarder kroner på å kutte i formuesskatten, som kommer de aller rikeste til gode, sier Valen.

LES OGSÅ:

Publisert: