Topper i næringslivet ber om løsning for reiselivet innen tre uker

Det trengs en løsning for arrangørene av pakkereiser før Stortinget tar ferie, skriver LO, NHO, Virke, Norges Rederiforbund og Norsk Reiseliv i et felles brev.

Turister som reiser med Flåmsbana stopper ved Kjosfossen for å ta bilde av huldra. Norsk reiseliv sliter med å stille garantier for pakketurer.
  • NTB
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er 734 dager gammel

Informasjonen i artikkelen kan være utdatert. Gå til vårt direktestudio for siste nytt om korona-utbruddet.

-> Gå til direktestudio

Brevet er sendt til finansminister Jan Tore Sanner (H), næringsminister Iselin Nybø (V) og barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad (KrF), skriver Dagens Næringsliv.

– Vi vil understreke behovet for en snarlig løsning og for at regjeringen prioriterer saken. Pakkereisearrangørene er forpliktet til å stille garanti allerede i desember 2020, og det er derfor avgjørende at det kommer på plass en løsning før Stortinget tar juleferie, heter det i brevet.

De fem toppsjefene i organisasjonene foreslår å finansiere en statlig garantiordning med ubrukte midler fra lånerammen på 1,5 milliarder kroner som Stortinget etablerte for reisearrangørene i sommer. Overfor Dagens Næringsliv bekrefter Innovasjon Norge at under 280 millioner kroner så langt er innvilget.

Hvorfor krangler vi om formuesskatt i et av verdens minst ulike land?
Publisert: