SAS' nye irske datterselskap på vingene onsdag

Etter lengre forberedelser enn planlagt går SAS' irske datterselskap på vingene for første gang onsdag.

SAS skal bruke sine nye Airbus A320neo-fly på rutene til sitt nye datterselskap i Irland. Foto: Jessica Gow / TT / NTB scanpix
 • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

Ifølge insiderflyer.dk går den første flygningen fra København til Heathrow ved London onsdag klokka 12 onsdag. SAS' danske pressesjef Mariam Skovfoged bekrefter opplysningene.

Opprinnelig var det meningen at flygningene skulle starte 1. november, men Skovfoged sier at forsinkelsen blant annet skyldes at leveransene av nye fly har tatt tid, og at det har drøyd med å få den irske tillatelsen i havn.

SAS stiftet selskapet i et forsøk på å senke kostnadene, blant annet til lønninger, fordi prisnivået er lavere i Irland enn i Skandinavia. Norwegian har tidligere flyttet en del av sine flygninger til sitt irske datterselskap.

Flygningene skjer med leasede nye Airbus A320 Neo-fly fra en ny base i London, og det er planer om også å åpne en base i Malaga. SAS sier at de flygningene i hovedsak vil dreie seg om ruter til feriemål hvor SAS møter sterk konkurranse fra lavprisselskaper.

SAS' flygere har protestert mot utflaggingen som de mener vil undergrave lønns- og arbeidsforhold. Men EU-regler gjør at flygerne ikke kan forhandle om opprettelsen av de nye basene.

Publisert:
 1. Scandinavian Airlines (SAS)
 2. Luftfart
 3. Fly
 4. Reise

Mest lest akkurat nå

 1. Unge menn uten førerkort krasjet inn i gjerde på Jåttå

 2. Smittevernoverlege: – Kan bli en fin vår og sommer, men ny bølge til høsten

 3. Magne surfer på en ustabil kobberlinje

 4. Borgli testet banesykling: - Hjelmen knuste momentant

 5. Staten kan ikke betale for alt

 6. På papiret var alt i orden. Bak hyttefasaden skjulte det seg underbetaling, falske timelister og livsfarlige arbeidsforhold