Coop har løst betalingsproblemene i 1250 butikker

Betalingsproblemene i 1250 Coop-butikker var i 18-tiden mandag i ferd med å bli rettet.

Publisert: Publisert:

Illustrasjonsfoto. Foto: Janne Håland

  1. Leserne mener

Dagligvarekjeden Coop fikk problemer med betalinger i butikker over hele landet mandag formiddag. Det hele skyldtes tekniske problemer sentralt hos selskapet.

– Vi hadde problemer med IT-anlegget som gjorde at betalingsløsninger ikke fungerte, opplyser kommunikasjonssjef Harald Kristiansen i Coop Norge.

Det var iTromsø som først omtalte betalingsproblemene.

Kundene måtte enten betale via reserveløsning eller kontant. Ved reserveløsning måtte kundene signere, noe som gjorde at det ble lenger køer i kassene.

– Det var i tillegg noen begrensninger som gjorde det vanskelig for enkelte butikker. Hver betalingsterminal kan maksimalt gjennomføre 1000 transaksjoner på reserveløsning. Dessuten er det noen kortselskapet som har lagt inn begrensning i beløpet som kan betales på reserveløsning, sier Harald Kristiansen.

Coop Extra Kvernevik måtte holde stengt en kort tid mandag ettermiddag. Administrerende direktør Tore Klovning i Coop Sørvest opplyser at den åpnet igjen ved 18-tiden.

Feilen i IT-anlegget til Coop Norge ble oppdaget i formiddag, og i 18-tiden varslet IT-avdelingen av feilen var rettet.

Kommunikasjonssjef Harald Kristiansen har jobbet i Coop Norge i ti år og har aldri opplevd så langvarige IT-problemer tidligere.

Publisert: