SR-Bank ble Årets bedrift 2019

Fredag åpnes det utrolige nybygget i Bjergsted offisielt, det er bankens bursdag, og torsdag kveld ble Sparebank 1 SR-Bank kåret til Årets bedrift 2019.

Publisert: Publisert:

Prisen Årets bedrift 2019 på en tilstelning i Rosenkildehuset torsdag kveld. Administrerende direktør Harald Minge i Næringsforeningen (til venstre), ordfører Kari Nessa Nordtun og en glad banksjef Arne Austreid i Sparebank 1 SR-Bank. Foto: Tor Dagfinn Dommersnes

 • Tor Dagfinn Dommersnes
  Journalist

Det er Sparebank 1 SR-Bank sitt år i år. Banken går så det suser med et resultat før skatt på over tre milliarder kroner etter ni måneder, fantastiske Finansparken åpner i Bjergsted, fotballfolket strømmer til SR-Bank Arena - og nå har Handelsbanken og Næringsforeningen kåret banken til Årets bedrift 2019.

Prisen ble delt ut av ordfører Kari Nessa Nordtun på en tilstelning i Rosenkildehuset torsdag kveld.

Bankens nye hovedkontor, Finansparken i Bjergsted, er supermoderne og et av Europas største kontorbygg i tre. Foto: Marie von Krogh

Ansvar, respekt

– Årets vinner har perspektiver og engasjement utover den kortsiktige bunnlinjen, het det i talen hennes.

- Basert på verdiene «Ansvar og respekt - Engasjert og handlekraftig» har tallrike store og små prosjekter innen idrett, kultur og annen frivillighet blitt gjennomført med støtte fra selskapets gavefond. I tillegg samarbeider banken tatt med Norges beste fotballlag, og har nå navnet sitt på hjemmearenaen til dette laget, som forøvrig skal vinne cupfinalen om ti dager!

Den eldre garde husker godt bankens interiør slik som dette, med den lange skranken. Bildet er tatt i 1980. Foto: Jonas Haarr Friestad

Noen har handlet hos Odds og noen er interessert i boliger til slags i vinduet til Sparekassen. Året er 1984. Foto: Jon Ingemundsen

– Noen vil mene at det er på høy tid at banken med den lange historien og den betydelige posisjonen her i regionen får denne prisen?

– Ja, Sparebank 1 SR-Bank har vært foreslått mange ganger før, sier administrerende direktør Harald Minge i Næringsforeningen til Aftenbladet. - Men når banken får prisen nå i år, har de svært hard konkurranse. Vi fikk nemlig over 100 forslag på bordet, og det var utrolig vanskelig å kåre vinneren. Juryen har vært ledet av Ådne Kverneland.

Det gamle bygget til Stavanger Sparekasse. Norges Bank holdt til her i årene 1864–1895.

Lang tradisjon

Det er 33. gang prisen deles ut (se liste).

– Det er mye som vurderes i en slik prosess. SR-Bank har gode økonomiske resultater og stadig større ambisjoner om å vokse, men bankens rolle i lokalsamfunnet har også vært viktig, sier Minge.

– Vi opplever oss selv som en stolt og ungdommelig 180-åring, sier bankens konserndirektør for kommunikasjon, Thor Christian Haugland, til Næringsforeningens nettside.

I dag er 300.000 privatpersoner og bedrifter kunder av banken som opererer med nasjonal distribusjon og fysisk tilstedeværelse fra Bergen i vest til Oslo i øst.

Det var administrerende direktør Arne Austreid som mottok prisen fra ordføreren.

Det er Arne Austreid som er bankens toppsjef i dag. Foto: Fredrik Refvem

Den gamle logoen til sparekassen. Foto: Øyvind Ellingsen

Publisert:

Mest lest akkurat nå

 1. Barnepsykolog om Alex-saken: - Avdekker svikt på svikt på svikt

 2. Konge­familien i sommer­modus

 3. De skulle egentlig til Portugal. Nå er de i stedet med på å redde sommeren for strand­hotellet på Sola

 4. Brudd på vannledning i Sandnes

 5. Prestens datter døde - nå er han regionleder i Human-etisk forbund

 6. – Øynene var åpnere, mer aktivert. Det var Alex på «speed»

 1. SR Bank
 2. SpareBank 1 SR-Bank
 3. Næringsforeningen i Stavanger-regionen