Antallet helt ledige faller for sjette uke på rad til 108.300

Arbeidsledigheten faller videre og er mer enn halvert siden coronatoppen i april. Men fortsatt er nivået betydelig høyere enn før krisen.

FORTSATT HØYERE: Ledigheten er fortsatt betydelig høyere enn før krisen, selv om den har falt mye siden toppen.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

Antallet helt arbeidsledige faller med 3.700 til 108.300 den siste uken, ifølge nye tall fra Nav. Det tilsvarer 3,8 prosent av arbeidsstyrken.

Det er den sjette uken på rad med nedgang i arbeidsledigheten. Likevel er antallet fortsatt betydelig høyere enn på samme tid i fjor. I september 2019 var det til sammenligning 61.314 helt ledige.

– Bedringen på arbeidsmarkedet fortsetter. Selv om det så langt i september er blitt 12.500 færre arbeidssøkere, er det fortsatt flere som melder seg som nye arbeidssøkere nå enn før krisen, sier Nav-direktør Hans Christian Holte i en pressemelding.

Les også: (+) – Dette synes jeg er blodig urettferdig

Flere kommer tilbake fra permisjon

Inkludert helt ledige, delvis ledige og arbeidssøkere på tiltak hos Nav er det tirsdag registrert 204.000 ledige, tilsvarende 7,2 prosent. Det er 4.200 færre enn forrige uke. 

Det er også en nedgang i antall permitterte på 5.100 fra uken før. Totalt er 2,7 prosent av arbeidsstyrken nå permittert; 28.000 av de helt ledige og 48.500 av de delvis ledige.

Da samfunnet stengte ned i mars, steg arbeidsledigheten bratt til en topp på over ti prosent i begynnelsen av april. Inkludert delvis ledige og folk på tiltak registrerte Nav på det meste 433.000 ledige, tilsvarende drøye 15 prosent av arbeidsstyrken.

Den registrerte ledigheten fra Nav er en av de viktigste pekepinnene for hvordan det går i norsk økonomi, og følges tett av Norges Bank.

Fallet i ledigheten har gått raskere enn sentralbanken ventet før sommeren. Etter neste ukes rentemøte får vi vite hvordan det eventuelt påvirker renteutsiktene.

Les også: (+) Én ting bekymrer Jan Tore Sanner mer enn noe annetNav: 4 200 færre arbeidssøkere den siste uken
Publisert: