Bygger 1500 kontorplasser på Buøy

Buøy Invest avslører nå første byggetrinn på «Rosenberg-tomta» på Buøy. Over en halv milliard skal investeres i 60.000 kvadratmeter kontor— og næringslokaler.

Publisert: Publisert:

Foto: AROS arkitekter

 • Harald Birkevold
  Kommentator
iconDenne artikkelen er over 13 år gammel

— Det planlagte innslaget for Ryfast i Bangarvågen gir en helt perfekt beliggenhet for å utvikle store næringsarealer på Buøy, slår eier Trygve Jacobsen og daglig leder Geir Gausland i Buøy Invest fast.

De avduker nå helt ferske planer for bygging av et stort kontor- og næringskompleks på deler av «Rosenberg-tomta» på Buøy, et 420 mål stort område som eies av selskapet Buøy Invest AS.

Offshoreverkstedet Rosenberg legger beslag på en del av området, mens andre deler har ligget nærmest brakk i en årrekke. Spekulasjonene har gått om hva de nye eierne ønsker å bruke det til, men ifølge Jacobsen har selskapet ikke hatt hastverk.

KAPITAL: - Vi har egenkapital og is i magen, så vi kan ta den tiden det trenger å utvikle en skikkelig løsning for området. Det er også derfor vi inviterte kommunen med i eierselskapet, slik at det hele tiden skulle være en god dialog, understreker Jacobsen.

Byggene som nå er prosjektert, vil gi arbeidsplass til opp mot 1500 personer og parkeringsplass under bakken til nesten 1000 biler. Budsjettet for utbyggingen er godt over 500 millioner kroner.

 • Vi har vært og er fortsatt i dialog med mulige leietakere for bygget. Vi har blant annet snakket med Aker Kværner, som også er på eiersiden i Buøy Invest, bekrefter Gausland.

KLART OM TO ÅR: Dersom saksbehandlingen går greit, kan første byggetrinn være klart til innflytting i løpet av 2009. Det er kapasitetsproblemene i entreprenørbransjen som er hovedgrunnen til at prosjektet deles opp i to trinn.

 • Vi ville gjerne ha bygget alle kvadratmeterne samtidig, men bransjen er som kjent ganske sprengt for tiden.

Bygningene - se tegning - er planlagt med fire etasjer over bakkenivå, noe som harmonerer med kravene i reguleringsplanen for Buøy og med den eksisterende bygningsmassen.

 • Vi ser for oss Buøy som et industrielt miljø med ulike typer næringsvirksomhet, en næringspark. Fra før utvikler Westco båthotellet og området rundt dette, så har vi Rosenberg Verft, og nå disse store kontorarealene. Så vil vi jobbe videre med resten av området, sier Jacobsen.

BOLIGER? - Og målet er boliger på det mest attraktive området ved Kvidavigå?

 • Nei da. Vi forholder oss til reguleringsplanen, som slår fast at hele området skal brukes til næringsformål. Men det sier seg selv at tungindustri er lite forenlig med det fredede sjøhusområdet i Kvidavigå, sier Gausland. (Kvidavigå er området i nederste høyre bildekant).

POSITIV: Trygve Jacobsen understreker at Buøy Invests mål er å være en positiv bidragsyter til byen.

 • Vi har ikke behov for å være superkommersielle. Vi er ikke gearet så høyt at vi må sette fullt trykk på hurtig behandling og maksimal utnyttelse. Selskapet har en egenkapital på 100 millioner kroner. Ikke så å forstå at vi driver veldedighet - vi skal selvsagt tjene penger - men vi trenger ikke ta raske klipp for å klare oss. Vi er ikke utålmodige, vi er langsiktige.

Mens diskusjonen lokalt har gått høyt - og til tider varmt - om hva Rosenberg-området skal og ikke skal brukes til, har Jacobsen & co holdt en temmelig lav profil rundt.

 • Vi ville vente med å markere oss til vi hadde noe skikkelig å vise fram. Det har vi nå. Dette er vårt første svar, sier Trygve Jacobsen.

harald.birkevold@aftenbladet.no

Foto: Knut S. Vindfallet

Publisert:

Mest lest akkurat nå

 1. Kvinne fra Stavanger omkom i fallulykke i Sirdal - navnet er frigitt

 2. Kollisjon mellom syklister på Sola

 3. Ung gutt ranet på Våland

 4. Nytt korona-tilfelle i Stavanger: – Var på reise i rødt land

 5. Beirut rystet av kraftige eksplosjoner

 6. Forvirret? Dette er korona-reglene som gjelder nå