Årets bedrift i 2016 permitterer

Øglænd System ble kåret til årets bedrift i 2016. Nå permitterer virksomheten. Permitteringene vil berøre mellom 10 og 16 årsverk, går det frem av informasjon som Aftenbladet har fått fra bedriften.

Konsernsjef Geir Austigard, stående i produksjonslokalene til Øglænd System på Øksnavad. Her produseres blant annet kabelbaner til industrien. Selskapet er en del av Øglænd Group .
 • Dag-Henrik Fosse
  Dag-Henrik Fosse
  Journalist
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

– Hvem som blir permittert vil først bli klart seinere denne uken. Det som er klart er at dette vil være personer som er ansatt i produksjonen og på lageret, sier fabrikkdirektør Martin Mildestveit i Øglænd System til Aftenbladet.

Arbeider for å øke ordrevolumet

Øglænd System jobber aktivt med å få opp ordrevolumet slik at alle de berørte kan komme tilbake i arbeid snarest mulig. Tillitsvalgte og ledelse er i tett dialog for å kvalitetssikre prosessen går det frem av en pressemelding, undertegnet daglig leder Gunnar Andersen.

Øglænd System har gjennom 40 år hatt få eller ingen permitteringer. Selskapet arbeider for å bedre ordretilgangen slik at de som nå permitteres kan komme tilbake til arbeidet så snart som mulig.

Internasjonalt konsern

Konsernet er leverandør av såkalte multidisipline opphengssystemer, kabelstiger og kabelbaner. Øglænd System Group et internasjonalt konsern med 13 datterselskap og mer enn 20 agenter spredt verden over. Virksomheten har fire fabrikker i Norge, Malaysia og Kina.

Øglænd System leverer i dag rundt 75 prosent av sin produksjon til olje- og gassindustrien, men offshore-vind, shipping og infrastrukturprosjekter er andre viktige satsingsområder. Øglænd System leverer kabelstiger og opphengssystem for lys, kabler og kommunikasjon i Ryfast, mens engineering og utvikling av nye løsninger for vindkraft-offshore er et annet satsingsområde.

På det norske markedet markedsfører Øglænd System også løsninger for gulvvarme, snøsmelting og frostsikring.

Konsernet har en omsetning på rundt 1,7 milliarder kroner og har tilsammen 300 ansatte.

Storkonsernet Hilti Group fra miniputtstaten Liechtenstein kjøpte i sommer Øglænd System Gruppen. Ifølge tidligere oppslag i Aftenbladet ble konsernet solgt for rundt 2 milliarder kroner i juni 2017. Det var en del av avtalen at Austigard-familien skulle reinvestere en del av summen de fikk i betaling i Hilti-konsernet.

Publisert:
 1. Økonomi
 2. Offshore
 3. Shipping
 4. Vindkraft
 5. Næringsliv

Mest lest akkurat nå

 1. Tore Renberg har fått korona: Utsetter turné

 2. Huset hennes på Tjelta er allerede ferdig pyntet til jul

 3. Helsearbeider forsøkt voldtatt på jobb

 4. Tidligere MDG-topp i Rogaland er ny leder i Grønn Ungdom

 5. Strenge dietter ga Helge H. Rakstang et anstrengt forhold til mat. Slik fikk han en bedre livsstil

 6. – Imponerende at de klarte å ha aktiviteter som passet både treåringer og tenåringer