Kristin Skogen Lund skal lede nye Schibsted

Schibsted-konsernet splittes opp i et selskap for Norden og et for resten av verden. NHO-sjef Kristin Skogen Lund hentes inn for å lede den nordiske virksomheten.

Publisert: Publisert:

NHO-sjef Kristin Skogen Lund blir ny konsernsjef i Schibsted. Foto: Terje Solsvik, Reuters/NTB scanpix

 • Carl Gunnar Gundersen
  Nyhetsredaktør
iconDenne artikkelen er over to år gammel

De siste årene har mediekonsernet Schibsted - som blant annet eier Stavanger Aftenblad, VG, Aftenposten, Fædrelandsvennen, Bergens Tidende og Finn - omorganisert flere ganger. I siste runde ble det børsnoterte konsernet delt i to divisjoner, en for media og en for markedsplasser.

I tillegg til Finn eier Schibsted en rekke tilsvarende selskap for rubrikkannonser på nett i andre land, blant annet Blocket i Sverige.

Nå har Schibsted vedtatt nok en omorganisering. Denne gangen skilles virksomheten utenfor Norden ut i et eget selskap, som skal børsnoteres og foreløpig har navnet MPI (Marketplaces International).

Nye Schibsted vil altså dermed bestå av den gamle virksomheten i Norden - aviser, rubrikkannonsesteder og selskap blant annet inne personlig finans. Ny konsernsjef blir nåværende NHO-sjef Kristin Skogen Lund.

Når det nye selskapet MPI går på børs, trolig i begynnelsen av 2019, vil det skje med Schibsted som hovedeier. Nåværende Schibsted-sjef Rolv Erik Ryssdal vil bli ny konsernsjef i det nye selskapet. Han skal også fungere i sin gamle jobb til Skogen Lund er på plass, trolig skjer det mot slutten av året eller tidlig neste år.

Schibsteds mediedirektør Raoul Grünthal.

Med nye øyne

Raoul Grünthal leder mediedivisjonen i Schibsted. Han peker på at en ny og ekstern konsernsjef ikke vil være bundet av hvordan mediekonsernet er organisert i dag og kan se på aktiviteten med nye øyne.

– Det er viktig at Kristin Skogen Lund får tid til å sette en strategi, før vi får organisasjonen, roller og folk på plass. Det som er gjort av strategiarbeid for mediedivisjonen er fortsatt relevant. For de aller fleste ansatte i Schibsted vil det være “business as usual” fremover. Samtidig vil vil innlede arbeidet med en oppdatert strategi for konsernet, sier Grünthal.

Etter omorganiseringen vil Schibsted ha rundt 5200 ansatte, mot rundt 8000 i dag.

Publisert:

Les også

 1. Schibsted øker omsetningen og øker overskuddet

 2. Se bilder fra jubileumsfesten

 3. Se bilder fra bursdagsfesten på Ledaal

Mest lest akkurat nå

 1. Her sveiper bussen borti bygningen midt i Stavanger sentrum: – Vi blir jo litt redde

 2. Seks nye smitte­tilfeller i Stavanger fredag

 3. Blind vold: Mann stukket i halsen ved Maxi kjøpesenter

 4. Tilsett ved sjukeheim i Stavanger er smitta av covid-19 – ni i karantene

 5. På lang sikt ser det ganske mørkt ut for Stavanger, dersom det fort­setter som i dag

 6. Endelig ute av isolasjon: Slik oppdaget Berisha at han kunne være koronasmittet

 1. Kristin Skogen Lund
 2. Schibsted
 3. NHO
 4. Stavanger Aftenblad