Vil tjene 10 millioner på gode råd

– Vårt mål er en omsetning på 35 millioner kroner i år, og et resultat på ca 10 millioner, sier Gard Ådne Kverneland, styreleder i det ferske rådgivningsselskapet Elleve.

Gard Ådne Kverneland (til venstre) er styreleder i nyetablerte Elleve. Videre noen av de ansatte: Per Kåre Reiersen, Marius Venn, Margrethe Vika og Anne Husevåg.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Elleve heter nyskapningen som består av fire ulike selskaper innen beslektede bransjer.

– Forretningsideen er å tilby ulike tjenester samlet, sier Gard Ådne Kverneland om det nye selskapet som holder til i Østre bydel i Stavanger, men som skal satse enda sterkere i Oslo.

Stikkordene for Elleve er innovasjon, design, kommunikasjon og finansiering.

– Dere har høye mål med et resultat på 10 millioner på en omsetning på 35 millioner?

– Ja, det er riktig, men Elleve består at fire etablerte selskaper som alle tjener penger i dag. Og nå skal vi vokse raskt både gjennom oppkjøp og nyansettelser, sier Kverneland.

Gard Ådne Kverneland i kontorlokalene til Elleve. Det er forøvrig i dette kontorlandskapet Børge Lund skaper tegneserien Lunch.

Fire blir Elleve

Det nye selskapet er en sammenslåing av designstudioet Montaag, innovasjonsrådgiverne i Enlight og kommunikasjonsbyrået VikaForus. Selskapet Qbird, som har spesialisert seg på rådgivning innen offentlige tilskuddsordninger for bedrifter, innlemmes også nå i Elleve.

– Vi er nå 27 ansatte, de aller fleste i Stavanger. Ambisjonen vår er å doble tallet på medarbeidere, og de fleste nye vil bli ansatt i Oslo, sier Gard Ådne Kverneland.

Han har stor tro på at innovasjon, eller nyskaping, har noen spennende år foran seg.

– Enhver krise etterfølges av innovasjoner. Og nå gjør både pandemien og det grønne skiftet at mange selskaper må tenke nytt, sier Kverneland.

Tunge eiere

Han eier og driver Kverneland Bil, og har også Brødrene Kverneland Invest. På eiersiden i Elleve er også Valinor (tidligere Norsk Vind) og Rune Magnus Lundetræ.

Kverneland og Lundetræ vil hver få 12 prosent eierskap, og Valinor 10 prosent.

Det er likevel de ansatte som har den største eierandelen på 60 prosent. Blant disse eier Mats Krometin Opheim Henriksen 28 prosent. Han er tidligere daglig leder i Montaag.

Andre på eiersiden er Murshid Ali (Hudlestock og Norsk Solar) og Petter S. Berge og Øyvind Vesterdal, begge medgrundere i Norsk Solar.

Egenkapitalen blir 8,7 millioner kroner ved oppstart. Brage Carstens Amundsen blir midlertidig daglig leder i Elleve.

Publisert: