Solid resultatvekst for Schibsted

For første gang siden 2012 leverer mediehusene i Schibsted inntektsvekst sammenlignet med året før. Det viser resultatene for tredje kvartal.

Administrerende direktør Rolv Erik Ryssdal presenterte Schibsteds resultater for 3. kvartal fredag formiddag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix.
  • NTB
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

Hele Schibsted fikk et driftsresultat på 783 millioner kroner før av- og nedskrivninger (EBITDA) i tredje kvartal, mot 572 millioner kroner i samme periode i fjor.

Mediekonsernet omsatte for totalt 4.161 millioner kroner i tredje kvartal, noe som er en økning på 10 prosent dersom man sammenligner med tredje kvartal i 2016.

–Vi er glade for å presentere et sterkt resultat i tredje kvartal for Schibsted, med en økning i EBITDA på 37 prosent. Som tidligere i år er veksten et resultat av gode prestasjoner både når det gjelder annonsevirksomhet, Schibsted Trykk og Schibsted Vekst, sier toppsjef Rolv Erik Ryssdal i en børsmelding fredag.

Digitale abonnementer

Ifølge Schibsted har mediehusene samlet sett for første gang siden 1. kvartal 2012 hatt inntektsvekst sammenlignet med året før.

Totalt økte inntektene med 3 prosent, og det meste av veksten kommer fra digitale abonnementer. I likhet med forrige kvartal er det særlig VG som drar inn penger for mediekonsernet.

–Igjen er VG stjerna, med en inntektsvekst på 7 prosent og en driftsmargin (EBITDA) på 20 prosent, sier Ryssdal i en børsmelding fredag.

Samlet sett økte norske de mediehusene Schibsted eier driftsresultatet sitt med 41 millioner kroner sammenlignet med 3. kvartal 2016. Inntektene i perioden var på 1.300 millioner.

I tillegg til VG eier konsernet Aftenposten, BT, Aftenbladet, Fædrelandsvennen og svenske Aftonbladet og melder at de nærmer seg 600.000 digitale abonnenter til sammen.

Veksten i inntekt fra digitale abonnementer utjevner en solid nedgang i inntekten fra papirbaserte abonnementsinntekter. Ifølge Schibsted har også det å få inn annonseinntekter vært «utfordrende» både på papir og nett.

Delte selskapet

Selskapet har i løpet av og i etterkant av kvartalet delt selskapet i to: Schibsted Medier, og Schibsted Markedsplasser.

Mye av framgangen skjer igjen på rubrikkannonsemarkedet, der finn.no er en vesentlig del av porteføljen – i tillegg til at konsernet også er inne i mange internasjonale markeder for rubrikkannonser på nett.

I Norge økte driftsinntektene fra rubrikkannonsering med 21 prosent sammenlignet med samme periode i fjor, og driftsresultatet for denne virksomheten ble 216 millioner kroner.

Kraftig opp på børsen

Fredagens resultat ble godt mottatt blant aksjespekulantene på Oslo Børs, som på forhånd ventet et resultat etter skatt på 253 millioner kroner, skriver E24. Forventningene ble knust av et levert resultat på 553 millioner kroner.

Ved 9.30-tiden fredag var Schibsted-aksjer klart mest omsatt og hadde økt i verdi med nærmere 15,7 prosent.

Kvartalet er det andre på rad der Schibsted gjør det godt. 18. juli leverte selskapet et kvartalsresultat på 694 millioner kroner, det beste 2-kvartalsresultatet noen gang for Schibsted

Aftenbladet er en del av Schibsted-konsernet.

Publisert: