Jakob Hatteland (65) i Vindafjord hadde størst inntekt i Rogaland i fjor og det sjette høyeste i hele landet

Industrimannen Jakob Hatteland (65) fra Vindafjord hadde en ligningsinntekt på 228,9 millioner kroner i fjor, desidert mest i Rogland. Tre personer hadde mer enn 50 millioner kroner i inntekt i fjor. De to andre er Skagenfondene-gründer Kristoffer Stensrud (64) og oppdrettsleverandøren Bjørn Mathias Apeland ( 64).

Jakob Hatteland (nede til høyre) har desidert størst ligningsinntekt i Rogaland, viser for 2016-tallene. Fra høyre: Kristoffer Stensrud, Sjur Svaboe og Anbjørn Øglænd.
 • Dag-Henrik Fosse
  Dag-Henrik Fosse
  Journalist
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

Industrimannen Jacob Hatteland (66) fra Vindafjord topper med 229 millioner kroner i 2016.

Salget av robotteknologiselskapet Autostore til oppkjøpsfondet EQT, et av verdens største private equity-selskaper, er trolig et vesentlig bidrag til inntekten.

Blant de med høyest inntekt i landet

Bak Hatteland som er i en særstilling med den sjette høyeste inntekten i landet, ifølge ligningstallene for i fjor, er Skagenfondene- gründer Kristoffer Stensrud (64) som i disse dager er i ferd med å selge seg ut av fondsforvalteren i Stavanger når Storebrand-konsernet overtar som eiere i Skagen AS, står oppført med en ligningsinntekt på 74,4 millioner kroner.

Tredje høyeste inntekt i Rogaland i 2016 hadde Bjørn Mathias Apeland (64) oppdrettsleverandøren i Steinsvik AS, som bor i Tysvær, hadde med inntekt på 50,6 millioner kroner.

Bak ham på fjerde plass på listen over de med høyest inntekt i Rogaland følger Arild Myrland (40) fra Sandnes, daglig leder i Myrland Holding, Wellconnection Chemtech og Norm Managemnet fikk en liginingsinntekt på 41,4 millioner kroner.

Nummer fem på inntektstoppen i Rogaland er Asbjørn Øglend (47) i Egersund, grunnleggeren av Prima Kjøtt i Hå. Han står oppført med en ligningsinntekt på 39,3 millioner kroner.

Blåbærkapsler inntektsbringende

Bak ham på inntekts-toppen er gründeren Sjur Svaboe (74), som gjennom flere år har grunnlagt og utviklet en rekke selskap, de siste årene innenfor bioteknologi, med base på Hanabryggene i Sandnes. Den siste suksessen er MedPalett med blåbærkapsel-produktet Medox. Han solgte selskapet i fjor til det tyske Evonik.

Svaboe hadde en inntekt ifølge skattelistene på 39,9 millioner i 2016.

Rolf Smedvig Hodne (62) har flere roller i selskap knyttet til eiendom og utelivsbransjen i Stavanger. Smedvig Hodne er arving til Victoria hotell, og har tidligere drevet hotellet. Han hadde en inntekt på 35,3 millioner kroner som gir ham sjuende plass på inntektstoppen i Rogaland.

Nummer åtte på inntektstoppen er Karluf Hagen (59) i Randaberg. Han er leder og innehaver i konsulentselskapet Hagen Logistikk Systemer. Inntekten hans i 2016 var 32 millioner kroner.

IT-gründer fikk solid inntekt

På plassen bak er it-gründer Trond Arve Pettersen (50) fra Sandnes. Salget av selskapet Hytracc Consulting har en inntekt på skattelistene på 30,8 millioner kroner.

Og nummer ti på topp-ti-listen er Olav Stangeland (62) i Sola. Han er daglig leder i entreprenørselskapet Stangeland-Gruppen, og hadde en inntekt på 28,2 millioner kroner.

Publisert:
 1. Kristoffer Stensrud
 2. Skagenfondene
 3. Sandnes
 4. Vindafjord
 5. EQT

Mest lest akkurat nå

 1. FHI i ny omikron­rapport: Alvorlig situasjon – nød­vendig med sterkere til­tak

 2. Spiss­talent klar for Viking: – Utrolig stort

 3. Rosenberg strammer inn etter 54 smitte­tilfeller på én måned

 4. Alle erstat­nings­krav av­slått: – Fryktelig til­feldig og lite verdig

 5. Familien ble hjemløs etter brannen på Sviland: – Det er tusen praktiske ting som må ordnes når alt er borte

 6. Regjeringen legger fram nye og streng­ere korona­tiltak i kveld