Ålgård skal levere 10 millioner burgere

Ådne Espeland AS på Ålgård har fått kontrakt om å levere hamburgere, pizzatopping og kjøttpålegg verdt 500 millioner kroner over tre år. 10 årsverk er sikret.

  • Stavanger Aftenblad
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ti år gammel

Det er Innkjøpsgruppen som har inngått treårsavtale med kjøttleverandøren med merkevaren Jæder. Den innebærer at 230 av restaurantene til Umoe skal få kjøtt fra Ålgård, likeledes 86 Choice-hoteller i hele landet og 400 kantiner drevet av ISS.

Kjempekontrakt

En av restaurantene alene, Burger King, kommer til å kjøpe rundt 10 millioner hamburgere årlig av Ådne Espeland. Andre restauranter er Peppes Pizza og TGI Fridays.

— Vi har hatt avtale med Innkjøpsgruppen tidligere, men verdien øker nå med cirka 80 millioner kroner årlig, sier kjedesalgssjef Bjørn Vestly. Han er fornøyd med at de vant mot de beste konkurrentene.

Framskynder nybygg

Den 110 år gamle bedriften omsetter for om lag 320 millioner kroner årlig. Ifølge daglig leder Noralf Espeland påvirker kontrakten også bedriften slik at det nå blir enda større press på å få til den planlagte utbyggingen i Gjesdal Næringspark på Skurve. Som kjent ombestemte bedriften seg og har levert tilbake tomta den hadde kjøpt i Kviamarka i Hå og har i stedet kjøpt i hjemkommunen.

— Vi kommer nok til å øke staben på 55 til godt over 60 personer i år, sier Bjørn Vestly.

Salgssjef Guro Espeland satte rekord i 2011 og kan trolig se fram mot nye rekorder i 2012. overskuddsrekord i år.
Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. 950 nye smittede på Nord-Jæren

  2. Smittevernoverlege: – Kan bli en fin vår og sommer, men ny bølge til høsten

  3. Unge menn uten førerkort krasjet inn i gjerde på Jåttå

  4. Borgli testet banesykling: - Hjelmen knuste momentant

  5. Magne surfer på en ustabil kobberlinje

  6. Staten kan ikke betale for alt