Bitcoin faller til 2020-nivåer

Kryptovalutamarkedet fortsetter nedturen lørdag morgen.

Publisert: Publisert:

Prisen på bitcoin og andre kjente kryptovalutaer har stupt denne uken, etter en allerede blytung vår for kryptomarkedet.

Bitcoin er nede i 19.000 dollar i skrivende stund, viser tall fra Coinmarketcap og Bloomberg, men har også vært under 19.000 tidligere i dag.

Sist kryptovalutaen var under 20.000 dollar var i midten av desember 2020.

Nedgangen for bitcoin-prisen er på 34 prosent den siste uken.

– Krusningene som beveger gjennom markedet har ikke stoppet ennå. Jeg tror vi fortsatt er midt i det, dessverre, sier investeringsdirektør Scottie Siu hos Axion Global Asset Management til Reuters.

Les også

Kryptoraset fortsetter: – Alt står i brann

Også ether faller

Også kryptomarkedets neste største valuta, ether, falt tungt lørdag morgen, og var på et tidspunkt under 1.000 dollar, men handles i skrivende stund til 1,019 dollar.

Det tilsvarer en nedgang på 7,92 prosent det siste døgnet, og ned gang på nesten 40 prosent den siste uken.

Nær samtlige andre store kryptovalutaer faller også.

Presset av børsuro

Kryptomarkedet har allerede falt kraftig denne uken. Børsuroen som har preget markedene generelt, i lys av høy inflasjon og renteoppgang, blir trukket frem som en forklaring på at kryptovalutaer har svekket seg parallelt.

– Nå fokuserer det institusjonelle markedet mye på risikoeliminering, med inflasjon og rentehevinger som nøkkelkomponentene bak risikoelimineringen. Dette har uten tvil hatt sterk påvirkning på bitcoin, sa analytiker Vetle Lunde til Bloomberg tidligere i uken.

Mandag stanset også handelsplassen Celsius muligheten for uttak og overføringer mellom kontoer.

Selskapet pekte blant annet på «ekstreme markedsforhold», og behov for å «stabilisere likviditet og drift». Celsius driver med utlån av kundenes kryptovaluta.

Publisert: