Nytt rekord­resultat for Tesla i Norge

Tesla Norway hadde inntekter på 15 milliarder kroner i fjor, opp fra 12,1 milliarder året før.

Tesla Norway hadde inntekter på 15 milliarder kroner i fjor.
Publisert: Publisert:

Tesla Norway leverte et rekordår i 2021 etter at pandemi og leveranseproblemer ga stor tilbakegang året før. I fjor leverte selskapet et rekordresultat igjen, viser det ferske årsregnskapet.

Inntektene økte fra 12,1 milliarder kroner til 15 milliarder. Driftsresultatet var på 225 millioner, opp fra 182 millioner i 2021.

Resultatet før skatt i fjor var på 220 millioner, noe som utgjør en økning på 45 millioner sammenlignet med året før.

Ja, hangarskipet er stort. Men det er hverken verdens største eller lengste skip. Her de de virkelige gigantene.

Selskapet skriver i årsregnskapet at forsyningssiden er en risikofaktor i tiden framover. Det kan skje at bilkomponenter ikke blir levert av den kvaliteten og i de volumene som er akseptable for Tesla Norway.

Siden starten av 2021 har det blant annet vært en utfordring å få tak i nok databrikker (halvledere).

Tesla

Ifølge Opplysningsrådet for Veitrafikken var Tesla Model Y den mest solgte bilen i Norge i 2022. Tesla toppet sammen med Volkswagen listen over de mest solgte merkene i fjor, som begge solgte over 20.000.

Totalt i 2022 leverte Tesla globalt 1,31 millioner biler, som var ny rekord. Og veksten har fortsatt inn i det nye året. Da selskapet tidligere i vår la frem tall for første kvartal, økte omsetningen til 23,32 milliarder dollar, fra 18,75 milliarder dollar i samme periode året før.

Publisert: