Amazon hinter om Norge-etablering i stillingsutlysning

Netthandelsgiganten søker etter «Head of Marketplace» med ansvar for utvide Amazons muligheter i Finland, Danmark og Norge.

Amazon, her ved sjef og grunnlegger Jeff Bezos, søker etter sjef for
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over to år gammel

Det skriver Shifter. Ifølge avisen er det en dårlig skjult hemmelighet at Amazon er i ferd med å etablere seg i Sverige, med et lager i Eskilstuna utenfor Stockholm.

Ifølge stillingsutlysningen ser de etter en analytisk leder som skal få ansvar for Sverige og Norden, hvor Finland, Danmark og Norge nevnes konkret.

Ekspert forventer Sverige først

– Forventningen min er at de først lanserer i Sverige og bruker det som ryggraden for logistikken i resten av Norden. Akkurat som de gjorde i Nederland med utgangspunkt i Tyskland, sier den finske Amazon-kjenneren og detaljhandelkonsulenten Markus Varsikko i Dash Retail til Shifter.

Nyheten kommer dagen etter Amazon-sjef Jeff Bezos – og lederne for Apple, Google og Facebook måtte svare den amerikanske Kongressen på kritiske spørsmål knyttet til gigantenes markedsposisjon.

Les også

Teknologiganter grilles om maktmisbruk

– Jeg gikk fra en stabil jobb til en garasje i Seattle for å finansiere oppstartsselskapet mitt, sa Bezos til sitt og selskapets forsvar, ifølge NTB.

Ifølge Bloomberg sitter Bezos på verdier på om lag 180 milliarder dollar. Det gjør ham til verdens suverent rikeste person.

Publisert: