Halvparten av alle minibanker er ustabile

Også nettbank for privatkunder er nede hos mange av landets banker.

Publisert: Publisert:

Minibanker og nettbanker virker ikke.

  • Janne Håland
    Journalist
iconDenne artikkelen er over åtte år gammel

Problemet skyldes en hardwarefeil hos Evry, systemleverandøren for over halvparten av bankene i Norge. Selskapet jobber på spreng for å rette feilen.

— Vi leverer ulike systemer til forskjellige banker, så problemene kan oppleves ulikt, avhengig av hvor man er bankkunde. Noen kommer inn på nettbanken, andre har tilgang med mindre funksjonalitet, sier Geir Remman, kommunikasjonsdirektør i Evry til Aftenbladet.no.

Alle minibankene som driftes av Evry er imidlertid ute av drift.

Betalingsterminaler fungerer

— Men terminaler i kiosker og butikker skal fungere som normalt, der kan man betale, og også ta ut penger, i så lenge man bruker debitkort. Kredittkort fungerer ikke, sier Remman.

Sparebank 1 Sr-bank fikk melding om feilen rundt klokken 1330. — Akkurat nå ser det ut til at man kan bruke minibankene våre hvis man er kunde hos oss, mens andre banker sine kort ikke fungerer. Det samme gjelder for andre banker, sier kommunikasjonsdirektør Thor Christian Haugland til Aftenbladet.no klokken 19.40. — Beklageligvis er nettbanken for privatkunder helt ute av drift, og det skaper problemer for de som har hatt behov for å logge inn i nettbanken,

Han har ingen informasjon om når problemet vil være løst.

— Nå er det krisemøter utover kvelden, vi har ennå ikke lokalisert feilen. Absolutt alle systemene er ustabile og uforutsigbare. Det skal ikke ha noen konsekvens med tanke på betaling av regninger som har forfall i dag, fordi det uansett ikke foregår noen transaksjoner før i morgen, beroliger Haugland.

Etter det han vet, skal det ikke være problemer med netthandel, selv om man må bruke BankID, ettersom netthandelen som oftest går via Visa sitt system.

Dnb Nord og Sandnes sparebank er blant de andre bankene som er berørt av feilen.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. Person døde i ATV-ulykke ved Lysefjorden

  2. - Folk vil få sjokk

  3. Her jubler Dagmar (50) etter «livsfarlig» bragd: Dette har ingen nordmenn gjort før henne

  4. For to år siden døde tre mennesker på Sokn camping - denne gangen var det ikke folk i campingvogna da det tok fyr

  5. Solskjærs United snublet etter overtidsmareritt

  6. Hele laget satt i karantene: Toppklubben må stille med juniorlaget