Fem fra Rogaland til matfinale

Er klar for finale i Det Norske Måltid.

Fra venstre: Kjøkkensjef ved Alvøparken Trude Norevik, daglig leder ved Gastronomisk Institutt Tommy Raanti, kokk Hanne Frosta, juryleder Anders Rødseth Isager, Adam Schive Bjerck fra Adams Matkasse og leder for Bergen Matfestival bønder i bydn, Gunnar Nagell Dahl.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

Bergen Matfestival Bønder i bydn har vært arrangert i helgen, og samtidig har bergensjuryen i Det Norske Måltid smakt seg gjennom 25 produkter inkludert øl, i åtte forskjellige kategorier i det som er den første av tre delfinaler i Det Norske måltid. Her er de 10 som har gått til finalen fra Bergen:

De 10 finalistene:

Årets sjømat, villfanget: Ferske reker, Sirevaag AS, Rogaland , Sjøfrossen villfanget torskefilet: Ramoen AS, M-36 fabrikktråler, Møre og Romsdal, Ulkefilet: Domstein Sjømat AS, Rogaland . (Denne kategorien er ferdig vurdert i Bergen)

Årets sjømat, foredlet: Gravet Regnbueørret, Leiren Laks AS, Hordaland

Årets det grønne – naturelle: Sjitne Gulerøde, J&J Wiig DA, Rogaland

Årets det grønne – foredlet: Plommesylte frå Hardanger, Lutro in Vitro, Hordaland

Årets kjøtt foredlet: Skinka frå Suldal, Fjellmat frå Suldal AS, Rogaland

Årets ost: Fjellgeit, Bo Jensen, Rogaland

Årets godbit: Lammebratwurst med pinnekjøtt, Røroskjøtt AS, Hedmark

Årets tradisjonsøl: Slaget på Vågen, Lysefjorden Mikrobryggeri, Hordaland

Flere delfinaler

Det skal være to delfinaler til, i Oslo 12. september og i Trondheim 17. september.

Sjekk detnorskemaltid.no for hvilke produsenter som deltar i Oslo og Trondheim.

Alle de 33 finalistene i Det Norske Måltid 2015 er med i konkurransen om å bli Årets Matspire, en pris som deles ut av Matmerk. Prisen består av tjenester for å utvikle produktets merkevare og markedspotensial videre og har en verdi på 100.000 kroner.

Resultatet av de tre delfinalene er 33 finaleprodukter. 11 av dem kan vinne. Den store matgallaen og finalen blir i Stavanger fredag 8. januar 2016.

Det Norske Måltid startet i 2008, og er nå landets viktigste matpris. Det Norske Måltid eies og drives av iPax Mat AS.

Publisert: