Medvind for motstandere av vindkraft

På bare én uke har organisasjonen som forener motstandere av vindkraft i Norge, Motvind Norge, fått over 3.100 betalende medlemmer.

I løpet av én kort uke har organisasjonen Motvind Norge passert 3.000 betalende medlemmer. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
  • NTB
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over tre år gammel

Organisasjonen skal ha sitt første landsmøte på Frøya 16. november, skriver Dagens Næringsliv. Da håper stifterne at de har fått 10.000 medlemmer.

Eivind Salen fra Sandnes leder interimsstyret i organisasjonen fram til landsmøtet. Et lokalt engasjement mot utbyggingen av Vardafjell i Sandnes utviklet seg og er nå slått sammen med motstandere av utbyggingen på Frøya og Sørmarksfjellet i Trøndelag til Motvind Norge.

– Det er provoserende at de som tjener penger på fornybarutbygginger, kaller naboene som taper penger på det, for egoister, sier han til avisen.

Etter stiftelsen i september sa Salen til NRK at problemet med vindkraftutbygging etter hans mening er at utbyggerne går inn i små bygder i landet der motstand lokalt har vært vanskelig å organisere.

– Vi skal samle og forene alle disse små plassene, sier han.

Salen sa at Motvind Norge også ønsker å hjelpe huseiere og grunneiere som føler seg overkjørt av vindkraftutbyggerne, om så med rettslige skritt.

Publisert: