Petoro: 11 av 17 letebrønner var tørre

Tørre letebrønner skaper bekymring hos det statlige selskapet Petoro.

Publisert: Publisert:

Foto: Illustrasjonsfoto: Alf Ove Hansen / NTB scanpix

 • NTB

Så langt i år har det blitt bom på 11 av 17 letebrønner for Petoro. Toppsjef Grethe Moen mener det begynner å haste med nye storfunn av olje og gass dersom produksjonen på norsk sokkel skal holdes oppe, skriver Sysla.

Petoro er partner på 35 felt og har eierandeler i 200 lisenser på norsk sokkel, det statlige aksjeselskapet er aldri operatør.

I år har selskapet vært partner på 17 letebrønner. Ti av disse var i Nordsjøen, fire i Barentshavet og tre i Norskehavet. 11 av brønnene har vært tørre, og funnene har ikke vært store.

– Noen kan kanskje kobles opp mot andre funn, men ingen er i nærheten av å forsvare en selvstendig utbygging, sier Moen til avisa, som viser til at mangelen på store funn lenge har vært en bekymring hos bransjen og Oljedirektoratet.

Petoro har fire leteforsøk i Norskehavet igjen i år. Den omstridte brønnen Toutatis på Trænarevet utenfor Helgelandskysten er en av disse.

Mandag forrige uke ble det kjent at Klima- og miljødepartementet opprettholder Miljødirektoratets tillatelse etter forurensningsloven for letebrønnen.

Natur og Ungdom, Bellona og Norges Kystfiskarlag vant dermed ikke fram med sin klage på et vedtak om å tillate prøveboring nær Trænarevet på Helgeland.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

 1. Snø og tåke i leteområde

 2. Storkunde vraket Polen for utslippskutt på Ålgård

 3. New York Times: Avslører hittil ukjent Trump-bankkonto

 4. Han rykket opp fra lager­medarbeider til direktør i samme firma. Dette mener han er nøkkelen

 5. Høyre vil ha kutt i elbilfordelene

 6. Etter å ha lest denne boken er jeg skuffet og irritert, og ikke minst lettere fornærmet

 1. Petoro
 2. Norsk sokkel
 3. Oljedirektoratet
 4. Oljeproduksjon