Grieg Seafood ut­setter ut­bytte etter nok et svakt korona­kvartal

Oppdrettsselskapet preges fortsatt av lave laksepriser knyttet til pandemien. Selv om markedet på kort sikt fortsatt er usikkert, ser selskapet lysere på fremtiden og opprettholder langsiktige slaktemål.

KVARTALSRESULTAT: Sjef for Grieg Seafood Andreas Kvame rapporterer resultater for fjerde kvartal torsdag.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over ett år gammel

Grieg Seafood melder om et driftsresultat før verdijusteringer på minus 17 millioner kroner i fjerde kvartal, ned fra 357 millioner kroner på samme tid i fjor.

Det var i tråd med analytikernes forventninger, ifølge Infront TDN.

Coronapandemien har rammet lakseoppdretterne hardt, med lavere etterspørsel og prisfall, samt nye utfordringer innen logistikk og smittevern.

«Det siste kvartalet i 2020 var som forventet også karakterisert av coronapandemien. Nedstengninger i Europa og skiftende etterspørsel fra hoteller og restauranter til detaljhandel, påvirket prisene betydelig», sier Grieg Seafoods sjef Andreas Kvame i børsmeldingen.

Griegs aksjekurs sammenlignet med hovedindeksen på Oslo Børs

Opprettholder langsiktig mål

Selskapet slaktet 20.271 tonn i løpet av kvartalet og 71.142 tonn i hele 2020, i underkant av målet på 75.000 (eks. Shetland, som er i ferd med å selges).

Målet for første kvartal er å slakte 10.700 tonn og for hele 2021 lyder forventningen på 80.000 tonn.

De langsiktige målene om slakt på 100.000 tonn i 2022 og 130.000 tonn innen 2025 til en snittkost på under 40 kroner per kilo i Norge, opprettholdes.

Resultat etter skatt ender på 146,0 millioner kroner i fjerde kvartal, mot 498,8 millioner på samme tid året før.

På kort sikt ser selskapet fortsatt usikkerhet i markedet knyttet til pandemien, men påpeker at det ser lysere ut lenger frem i tid. Det fører også til at utbytteutbetaling for 2020 utsettes. Grieg Seafood vurderer utbytteutbetaling to ganger i året.

«Totalt sett har 2020 vært et utfordrende år. Vi leverte ikke på våre ambisjoner, ikke bare på grunn av corona, men også grunnet biologiske utfordringer i flere regioner», sier Kvame.

Grieg Seafood har oppdrettsanlegg i Finnmark og Rogaland i Norge, British Columbia og Newfoundland i Canada, og Shetland i Storbritannia, med totalt over 900 ansatte.

Selskapet har en markedsverdi på i underkant av ni milliarder kroner, og er dermed ikke blant de aller største lakseselskapene på Oslo Børs.

Les også: Grieg Seafood i samarbeid om landbasert oppdrettsanleggLes også: (+) Tre eksperter: Sjømataksjene du bør sikre deg nå

Følg E24 på sosiale medier:

Facebook

Instagram

LinkedIn

Publisert: