Norsk Tipping lanserer filter som blokkerer alle spill på nett

Fra mandag deler Norsk Tipping ut et gratis gamblingfilter til spillere som ønsker å blokkere tilgangen til pengespillsider på nett.

– Vi håper at Gamban kan hjelpe både brukere og deres pårørende, sier administrerende direktør Åsne Havnelid i Norsk Tipping. Foto: Terje Bendiksby / NTB

 • NTB
Publisert: Publisert:

Filteret « Gamban » er en programvare som sperrer tilgang til spillsider og pengespillrelaterte tjenester på mobil, PC og nettbrett. Målsettingen er å hjelpe sårbare grupper, melder Norsk Tipping i en pressemelding mandag.

– Gamban er et verdifullt supplement til Norsk Tippings egne utestengelsessystemer. Filteret gjør det mulig for oss å tilby utvidet beskyttelse til kunder som ønsker å blokkere tilgangen til alle spilltilbud på internett – både regulerte og uregulerte, sier Bjørn Helge Hoffmann, fagsjef for ansvarlig spillvirksomhet i Norsk Tipping.

Gamblingfilteret får man ved å ta kontakt med Norsk Tippings kundeservice. Filteret deles også ut av Spillavhengighet Norge , opplyser Norsk Tipping.

De som ønsker dette filteret må selv installere det på sin PC, Mac, mobil eller nettbrett. MacOS, Windows, Android og iOS er støttet.

Les også

 1. Stortinget: Hestespillere kan maks tape 20.000 i måneden

Publisert:
 1. Pengespill
 2. Norsk Tipping
 3. PC-spill
 4. Gambling

Mest lest akkurat nå

 1. I januar måtte han bruke rullator for å bevege seg. Så fikk han hjelp fra Stavanger kommune

 2. Amanda Gorman (23) har en helt spesiell grunn til å ikke være med på vennenes selfier

 3. Fikk kjeft etter 40 sekunder. Resten ble en fest for Viking-trenerne

 4. – Før var det status å ha hytte og bil. Nå er det status å ha perfekte barn

 5. Byggefirma greier nesten ikkje bygga fort nok

 6. Fin start på uka – kan bli 18 grader på tirsdag