Norsk Tipping lanserer filter som blokkerer alle spill på nett

Fra mandag deler Norsk Tipping ut et gratis gamblingfilter til spillere som ønsker å blokkere tilgangen til pengespillsider på nett.

– Vi håper at Gamban kan hjelpe både brukere og deres pårørende, sier administrerende direktør Åsne Havnelid i Norsk Tipping.
 • NTB
Publisert: Publisert:

Filteret « Gamban » er en programvare som sperrer tilgang til spillsider og pengespillrelaterte tjenester på mobil, PC og nettbrett. Målsettingen er å hjelpe sårbare grupper, melder Norsk Tipping i en pressemelding mandag.

– Gamban er et verdifullt supplement til Norsk Tippings egne utestengelsessystemer. Filteret gjør det mulig for oss å tilby utvidet beskyttelse til kunder som ønsker å blokkere tilgangen til alle spilltilbud på internett – både regulerte og uregulerte, sier Bjørn Helge Hoffmann, fagsjef for ansvarlig spillvirksomhet i Norsk Tipping.

Gamblingfilteret får man ved å ta kontakt med Norsk Tippings kundeservice. Filteret deles også ut av Spillavhengighet Norge , opplyser Norsk Tipping.

De som ønsker dette filteret må selv installere det på sin PC, Mac, mobil eller nettbrett. MacOS, Windows, Android og iOS er støttet.

Les også

 1. Stortinget: Hestespillere kan maks tape 20.000 i måneden

Publisert:
 1. Pengespill
 2. Norsk Tipping
 3. PC-spill
 4. Gambling

Mest lest akkurat nå

 1. Birgitte-saken: Selgere av dameklær krasjet i siktedes bil. Var de fra politiet?

 2. Vogntog i trøbbel på Bokn

 3. Her knuses drømmen om egen sjark

 4. Viking-juvelen fikk beskjeden hun håpet på

 5. Åpner for at uvaksinert helsepersonell kan omplasseres

 6. Jenta som ville gjøre Sandnes til en utrygg plass er nå dømt til forvaring