Tesla omsatte for 13,76 milliarder dollar i tredje kvartal

Tesla har satt nye rekorder for både overskudd og inntekter i tredje kvartal. Rapporten viser også en bitcoin-smell på 51 millioner dollar.

Tesla-grunnlegger Elon Musk
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over ett år gammel

Den ferske kvartalsrapporten viser at Tesla fikk et overskudd på 1,62 milliarder dollar, eller 13,4 milliarder kroner, i perioden juli-september.

Det er andre gang selskapet har sittet igjen med et overskudd på over én milliard dollar. I samme periode i fjor var bunnlinjen på 331 millioner dollar.

Tesla-aksjen har gjort et solid comeback etter en nedtur ved inngangen til året, og kursen er opp over 50 prosent siden årets bunnpunkt i mars.

Oppgangen har kommet etter sterke resultater i første og andre kvartal og rekordmange leveringer i tredje kvartal.

Trosset chipkrisen

Her er nøkkeltallene fra rapporten:

  • Inntekter: 13,76 milliarder dollar, opp fra 8,77 milliarder på samme tid i fjor, men under forventede 13,9 milliarder, ifølge Bloomberg.
  • Resultat per aksje (justert): 1,86 dollar, mot ventede 1,67 dollar

Tesla leverte 241.300 biler i kvartalet, langt over forventning. Av disse var 228.882 biler i modell 3 eller Y, mens nærmere 9000 var av modell S og X.

Tidligere i år slet selskapet med produksjonen på grunn av mangel på halvledere. Tesla-sjef Elon Musk har imidlertid omtalt den globale chipkrisen som «et kortsiktig problem». Tesla har også håndtert krisen bedre enn tradisjonelle bilprodusenter, og er én av svært få som har fått oppjustert estimatene av analytikerne den siste måneden.

Tesla skriver nå at de fortsetter å oppleve utfordringer med forsyningskjeden, transport og andre deler av produksjonen.

– Vi fortsetter å holde produksjonslinjene ved full kapasitet så langt det går. Selv om løpende vekst fortsatt er målet vårt, vil hvor betydelig den er i stor grad avhenge av eksterne faktorer, skriver selskapet.

Bitcoin-smell

Selskapet dro også inn 806 millioner dollar på energivirksomheten, som inkluderer produkter innen solenergi og lagring. Inntektene fra tjenester som blant annet vedlikehold og reparasjoner ga 894 millioner dollar i inntekter.

Tesla rapporterer også en nedskriving på 51 millioner dollar knyttet til selskapets investering i bitcoin i kvartalet. I februar meldte Tesla at de hadde kjøpt bitcoin verdt 1,5 milliarder dollar i forbindelse med planer om å akseptere kryptovalutaen som betaling. Kjøpet ble gjort for å sikre nødvendig likviditet.

Kurs
Publisert: