Heli­kopter fikk oljepro­blemer før landing ved Stavanger

Et helikopter på vei fra en plattform fredag forberedte seg på sjølanding, men kom seg til Stavanger lufthavn. Havarikommisjon har ikke funnet noen forklaring.

Et helikopter av samme type som det som var involvert i hendelsen fredag. Dette helikopteret, som også er fra Bristow Norway, er fotografert på Bergen lufthavn i 2019.
  • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Helikopteret av typen Sikorsky S-92A fra selskapet Bristow Norway var på vei fra plattformen West Elara, opplyser Havarikommisjon tirsdag.

Under nedstigningen fikk besetningen ved rundt 4.500 fot et varsel om at oljetrykket på hovedgirboksen hadde sunket. Det ble fulgt av et nytt varsel, noe som gjorde at besetningen – i henhold til sjekklista – satte venstre motor på tomgang. Et nytt varsel fulgte, og oljetemperaturen steg, på det meste til 214 grader.

– Besetningen sendte nødmelding og gikk ned til en høyde på 200 fot. De forberedte seg på å lande på sjøen dersom oljetrykket skulle forsvinne helt. Landingen på Sola var udramatisk og helikopteret ble fulgt til parkering av mannskaper fra brann- og redningsavdelingen, opplyser Havarikommisjonen.

Undersøkelsene så langt har avdekket blant annet noe oljesøl flere steder, men så langt er det ikke funnet noen forklaring på det som skjedde.

Ifølge Teknisk Ukeblad er det aktuelle helikopteret produsert i 2006 og er et av de eldste av denne typen – med serienummer 32.

Publisert:
  1. helikopter
  2. Bristow Norway
  3. Stavanger

Mest lest akkurat nå

  1. Faren presset haglgeværet mot sønnens panne: - Du skal få første skudd. Moren din det neste

  2. – Man er ganske alene hvis noe går galt

  3. Ingen har så langt dødd av omikron. Forskere lanserer ny teori om hvorfor den sprer seg så raskt

  4. – Strømprisene kan knekke folks økonomi. Regjeringen kan ikke passivt håpe på at det går over.

  5. – Dette er en suksess

  6. Beruset mann arrestert. Spilte høy musikk og brølte