Norske toppledere fikk mer i bonus enn i lønn i fjor

25 av landets best betalte toppledere fikk til sammen over 200 millioner kroner i bonus i fjor, langt mer enn samlet lønn på drøyt 130 millioner kroner.

Publisert: Publisert:

Illustrasjonsfoto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

  • NTB
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

Mange toppsjefer økte sine utbetalinger kraftig i fjor etter å ha mottatt mer i bonus enn i lønn fra selskapene de leder. Av de 25 sjefene med høyest bonus, var det hele 20 som hadde større bonus enn lønn, skriver Dagens Næringsliv.

Det fremgår av avisens gjennomgang av norske selskapers utbetaling av lønn og bonus inkludert aksjeopsjoner til de best betalte daglige lederne i Norge.

Professor Kjell G. Salvanes ved Norges handelshøyskole har et klart inntrykk av at bonusfesten har skutt fart de siste årene. Han tror hovedårsaken er tøffere kamp om talentene.

– Skal man sikre seg de aller beste topplederne – «superstjernene» – må man tilby høy lønn. Og da er det lett å komme med en lukrativ bonusordning på toppen av fastlønnen. Bonus blir dermed et viktig rekrutteringselement, sier han.

Han tror bonusfesten vil vedvare, men synes ikke det er opplagt at gode bonuser nødvendigvis gjør at ledere presterer bedre.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. Da Charlotte Selstø fikk korona var det særlig to symptomer som dominerte

  2. Elev på Stavanger-skole smittet med korona - hele trinnet i karantene

  3. Se Pøbel sitt penis-stunt i Stavanger

  4. Jobbet uten sikring i høyden. Fikk 117.000 kroner i «straks-bot»

  5. Fritidsbolig totalskadd etter brann i Sandnes

  6. Kan tre familier være samlet? Og telles et par som en person? Kommuneoverlegen svarer

  1. Lønn
  2. Ledelse
  3. Økonomi