Oljegiganter evakuerer i møte med sjelden dobbel-storm

BP, Shell og Chevron er blant selskapene som evakuerer ansatte i Mexico-gulfen av frykt for stormene Laura og Marco.

PÅ VEI MOT GULFEN: Et satellittbilde viser den tropiske stormen Laura nord i Atlanterhavet på fredag 21. august. Laura kan få selskap av en annen tropisk storm, Marco, i Mexico-gulfen neste uke.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

To tropiske stormer, ved navn Laura og Marco, kan snart treffe Mexico-gulfen samtidig, noe som kan føre til svært sterk vind og store mengder nedbør.

Det har fått flere av verdens største oljeselskaper til å evakuere ansatte og redusere produksjonen i området, ifølge amerikanske medier.

– Hvor som helst langs Mexico-gulfen har en potensiell trussel fra dette, sier meteorolog Brad Harvey i Maxar til Bloomberg.

BP, Shell og Chevron tar grep

BP sier de har begynt å evakuere offshore-personell fra oljeplattformer- og rigger samt redusere produksjon på de fire plattformene Thunder Horse, Atlantis, Mad Dog og Na Kika.

EVAKUERES: Oljeplattformen Thunder Horse er blant plattformene der oljeselskapet BP har begynt å evakuere ansatte.

Shell sier de har begynt å redusere antallet ikke-essensielle ansatte noen steder og sikre boreoperasjoner, men understreker at stormene ennå ikke har påvirket produksjonen.

Chevron sier de evakuerer alle ansatte fra plattformene Big Foot, Genesis, Jack/St. Malo and Tahiiti samt ikke-essensielle ansatte fra Blind Faith og Petronius. Selskapet har også begynt å redusere deler av produksjonen.

Sjeldent værfenomen

To tropiske stormer på samme tid kan bli et svært sjeldent værfenomen i en allerede aktiv orkansesong i Atlanterhavet, men det er fortsatt usikkert hvor kraftige Laura og Marco faktisk vil bli og hvorvidt de vil slå hverandre i hjel.

I 2002 herjet de to syklonene Fay og Edouard i Mexico-gulfen samtidig i 18 timer, skriver Reuters basert på info fra USAs nasjonale orkansenter NHC.

Bloomberg har intervjuet en ekspert på Colorado State University, som sier at sist gang det skjedde var i 1959.

Det har aldri vært to orkaner på samme tid i Mexico-gulfen, ifølge NHC, men helt tilbake i 1933 dukket det opp en stor orkan i Texas mens en annen orkan svekket seg til å en syklon etter å ha passert Florida.

Oljegiganter evakuerer i møte med to stormer i Mexico-gulfen – Åpenbart en situasjon som kan endre seg ganske mye Mer info om de tropiske stormene Laura og Marco
Publisert: