Risa AS fikk gigantkontrakt og tar sats i nye bransjer

TROMS: Risa blir en sentral aktør i byggingen av Kvitfjell vindmøllepark i Troms. – Dette er den største anleggskontrakten vi har fått, sier administrerende direktør Trond Viding Tvedt i Risa.

Risa har startet transporten av utstyr fra hovedbasen på Nærbø. Her er de første bilene ankommet Kvitfjell-området.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fire år gammel

Arbeidene med vindmølleparken har allerede startet, men hele anlegget skal stå ferdig først 2019. Tvedt ønsker ikke å opplyse hvor mye kontrakten er verdt, men legger ikke skjul på at det er den største anleggsprosjektet Risa har hatt.

Les også

Så snart kan Statoils vind konkurrere mot olje og gass

Les også

Statoil åpnet verdens første flytende vindpark

- Kontrakten er viktig fordi den er en kraftig bekreftelse på at satsingen vi har hatt innen energisektoren har vært riktig. Den er også viktig for oss med tanke på å få andre samarbeidspartnere i denne sektoren, sier den administrerende direktøren.

Administrerende direktør Tvedt legger ikke skjul på at han er stolt over at Risa AS fikk kontrakten. Han fremhever innsatsen til teamet som har jobbet mot dette. Her sammen med Dr. Mathias Bimberg fra oppdragsgiver Prime Capital.

- Det er hyggelig å få en slik tillit. Oppdraget passer svært godt sammen med vår strategiske satsing på energisektoren. Samtidig er det en anerkjennelse av leveringsevnen vi har opparbeidet, blant annet gjennom en bevisst satsing på bedriftskultur, kompetanseheving, struktur, risikostyring og god generell styring med prosjektene. Vi får også gode tilbakemeldinger på vår evne til å samarbeide med oppdragsgiver, sier han.

Stor spennvidde

Tvedt og prosjektdirektør Kjell Skjølingstad sier at Risa i lengre tid har satset strategisk på å bli en ledende leverandør for oppdragsgivere i energisektoren. Det innebærer blant annet rekruttering av personell med høy og relevant bransjekompetanse og organisering som passer leveranser innenfor denne sektoren – både vind- og vannenergi.

Les også

Sirevåg kan danke ut Egersund som møllehavn

Les også

Det er vannkraften som skaper verdier

- Vi er allerede godt posisjonert gjennom flere større oppdrag der det etableres infrastruktur for vannkraft. Dette har gitt nyttig erfaring som nå overføres til blant annet Kvitfjell-prosjektet. Vi er også i startgropen med andre vindkraftprosjekter, sier Skjølingstad.

Tvedt mener oppdraget Risa AS nå har påtatt seg er spennende på flere måter.

- For det første ligger det lenger nord enn vi har arbeidet tidligere. I tillegg er prosjektet stort i vår målestokk. Det gjelder både i kroneverdi og spennvidde. Kontrakten omhandler mange og ulike oppgaver. Konsortiet på oppdragsgiversiden er internasjonalt sammensatt, noe vi har erfaringer med allerede fra flere prosjekt innenfor energi-infrastruktur. Vi har et team med høy kompetanse på prosjektstyring som allerede er i gang, sier han.

Pendlere og lokale

Halvannet år er satt av til prosjektet, hvor prosjektledelsen vil være Risa-ansatte.

- Til våren, når sesong to i arbeidet starter, må vi vurdere om vi skal sende folk opp til anleggsområdet eller om vi skal leie inn lokal arbeidskraft. Sannsynligvis blir det en miks av pendlere og innleid arbeidskraft, sier Tvedt.

Risa har ansvaret for prosjektering og bygging av infrastruktur for vindparken, to trafostasjoner, bryterstasjon, service- og lagerbygg, 67 turbinfundamenter og internt kabelanlegg.

- Vi har også ansvaret for oppgradering av seks kilometer adkomstvei fra Sørfjorden og kai i Nordfjordbotn for ilandføring av turbinkomponenter, sier Skjølingstad.

Veldig stolt

Administrerende direktør Tvedt legger ikke skjul på at han er stolt over at Risa AS fikk kontrakten. Han fremhever innsatsen til teamet som har jobbet mot dette.

- De har lagt ned et imponerende arbeid. Ni måneder har teamet jobbet konkret med dette, sier han.

Med dette oppdraget har Risa AS i dag en total ordrereserve på omlag 1,8 milliarder kroner. Risa-gruppens samlede ordreserve er på rundt 2 milliarder kroner.

Publisert: