Pilotstreiken: 57 bakkeansatte på Sola permittert

Norwegian-streiken fører til permitteringer hos Aviator. 57 personer ved Stavanger lufthavn, Sola permitteres med øyeblikkelig virkning.

Publisert: Publisert:

Norwegian-streiken fører til permitteringer hos Aviator. 57 personer ved Stavanger lufthavn, Sola permitteres med øyeblikkelig virkning. Foto: Anders Minge

  • Dag-Henrik Fosse
    Økonomijournalist

Aviator er totalleverandør av bakketjenester til Norwegian ved Stavanger lufthavn, Sola. Selskapet leverer alle bakketjenestene som er nødvendig på en flyplass for de flyselskapene selskapet har avtale med.

40 prosent av staben

— Vi permitterer cirka 40 prosent av staben, som er 57 ansatte, bekrefter stasjonsleder Torgeir Strømstad ved Aviator ved Stavanger lufthavn, Sola overfor Aftenbladet.

Les også

Alle Norwegian-fly til Sola kansellert fredag også

— Når bestemte dere at det var nødvendig å permittere ansatte? - Vi ble klar over dette tirsdag kveld, sier Torgeir Strømstad til Aftenbladet.

Norwegian-streiken startet natt til søndag, og opptrappingen onsdag førte til at alle innenriksfly i Skandinavia ble satt på bakken.

Strømstad sier at permitteringene kommer som en direkte følge av Norwegian-streiken. Permitteringene vil vare så lenge det er streik, sier han.

De ansatte i Aviator er personell som har bakketjenester knyttet til innsjekk, ankomst, avgang og andre passasjer-service-tjenester, som lasting og lossing. Aviator på Sola har 145 ansatte. Selskapet leverer også bakketjenester til blant andre KLM, Air France og ungarske Wizz Air, sier stasjonslederen.

Totalleverandør av bakketjenester

— Vi har hatt permitteringer hos oss før, men det er flere år siden. Den gang var permitteringene effektive bare én dag, sier han.

Aviator er en totalleverandør av luftfartstjenester, som driver 24 flyplasser i Norden og Storbritannia.Aviator har sitt hovedkontor i Stockholm, Sverige.

Det kan også bli aktuelt å permittere ansatte i Aviator på andre flyplasser som har avtaler med Norwegian.

— Vi vurderer situasjonen fortløpende, og vil se hvilke behov for personell vi har på de ulike flyplassene fremover, sier pressetalsmann Andreas Vassilaros ved hovedkontoret til Aviator i Stockholm til Aftenbladet seint torsdag kveld. Han sier at det også vil være aktuelt med permitteringer som følge av pilot-streiken i Norwegian hvis denne varer, men legger til at han håper partene finner en løsning på konflikten så snart som mulig.

LES OGSÅ:

Publisert: