Oljeprisen ned over 20 prosent til 36 dollar fatet

Prisen på nordsjøolje stupte søndag med over 30 prosent til om lag 31 dollar fatet etter bruddet i forhandlingene mellom Opec-landene og Russland.

Oljeprisen ned over 20 prosent til 36 dollar fatet på grunn av bruddet i forhandlingene mellom Opec-landene og Russland. Foto: Foto: Gregory Bull / AP / NTB scanpix

  • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Opec-landene har ønsket en enighet om å redusere produksjonen av olje på grunn av dramatisk lavere etterspørsel som følge av koronaviruset som herjer i verden.

På det laveste var prisen ned mer enn 30 prosent etter at handelen startet søndag kveld. Prisen på 31,02 dollar fatet er det laveste siden februar 2016, skriver CNBC.

Ekspertene mener det går mot full priskrig på olje når en tidligere avtale om kutt hos Opec-landene utløper i slutten av mars. Da kan i teorien Saudi-Arabia og Russland øke produksjonen så mye de vil, og prisen kan falle til 20 dollar fatet.

Etter det første fallet hentet prisen seg noe inn igjen til 36,22 dollar fatet. Der er likevel et prisfall på litt over 21 prosent.

Oljeprisen var allerede på god vei nedover i forrige uke da prisen på nordsjøolje falt under 50 dollar og fredag endte på 45 dollar fatet.

Etterspørselen etter olje faller ettersom folk reiser mindre, skriver nyhetsbyrået AP. Frykten er at koronaviruset skal svekke verdensøkonomien og slik svekke etterspørselen ytterligere.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. Koronasmittet person død ved SUS. 33 nye har fått påvist smitte

  2. Drømme­forhold i fjellet i helgen: – Denne snøen skulle vi hatt i påsken

  3. Moren hans var angiver for nazistene: – Hun kom med noen korte kommentarer om noe hun hadde vært med på

  4. Ingen storstreik etter at LO, YS og NHO kom til enighet i meklingen

  5. Kortene legges på bordet etter årevis med rus­problemer

  6. Soppen vokste ut av huset, og sam­boeren sa stopp. Men det var bare begynnelsen