Nortura + Jæder = Hå Kylling AS

Nortura og Jæder starter felles produksjonsselskap, som skal hete Hå Kylling AS. tar utgangspunkt i Norturas skjære- og pakkeavdeling i Kviamarka.

Nortura og Jæder starter felles produksjonsselskap, som skal hete Hå Kylling AS. tar utgangspunkt i Norturas skjære- og pakkeavdeling i Kviamarka.
 • Aftenbladet.no
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

De to konkurrentene skal skjære og pakke sammen på Nærbø, og det nye firmaet tar utgangspunkt i Norturas skjære- og pakkeavdeling i Kviamarka. skriver Jærbladet.

Hå Kylling AS skal leverer råvarer til både Nortura og familiebedriften Jæder, som holder til på Ålgård. Men de skal fortsatt være konkurrenter i markedet.

Jæder Ådne Espeland AS skal eie halvparten av det nye selskapet, og daglig leder der, Noralf Espeland, blir styreleder. Nortura eier den andre halvparten.

Fabrikksjefen ved Nortura Hå, Dag Roar Reime, skal ifølge Jærbladet være daglig leder i Hå Kylling AS, i tillegg til oppgavene som fabrikksjef for det store eggpakkeriet, som fortsatt vil være et rent Nortura-foretak. Reime er også daglig leder for slakteridelen - Nærbø Kyllingslakt AS, som Nortura eier sammen med konkurrenten Den Stolte Hane AS.

Les også

 1. LES OGSÅ: Nortura vil ha milliarder til storsatsing på norsk storfekjøtt

 2. LES OGSÅ: Strekker seg for å beholde Jæder

Publisert:
 1. Ålgård
 2. Nærbø
 3. Jæren

Mest lest akkurat nå

 1. DIREKTE: Her setter Karlsbakk inn sin første Viking-scoring

 2. De fleste ungene ble skremt og sprang bort, men fire ble med den fremmede mannen

 3. Ny direkterute fra Sola

 4. Cruise-film fra Stavanger skal ut i hele verden

 5. Vinden skaper trøbbel – ferjer ble omdirigert til Hanasand

 6. Spotify fjerner Neil Youngs musikk