Rengjøringsgigant har begjært Joe & The Juice konkurs

Joe & The Juice må i retten etter at ISS begjærte selskapet konkurs i Norge. Selskapet mener det ikke er grunnlag for konkurs.

JUS: Etter flere år med underskudd kom 2020 med sine helt egne utfordringer. Snart kan det bli kroken på døra for kafekjeden fra Danmark her i landet, som ved inngangen til året hadde 199 ansatte.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

Rett før jul skal juice- og sandwichkjeden kjempe for å kunne drive sin norske virksomhet videre.

ISS har nemlig begjært Joe & The Juice Norge konkurs.

– Joe & The Juice har hatt et kundeforhold til ISS på et par utsalgssteder. Det har dessverre bygget seg opp en situasjon over tid hvor Joe & The Juice har blitt skyldig ISS et beløp som ikke har blitt gjort opp som forutsatt, skriver kommunikasjonsdirektør Ronny Pettersen i en epost til E24 torsdag.

18. desember skal konkursbegjæringen opp i Oslo byfogdembete.

– Vi er i dialog med Joe & The Juice om saken og har tro på at dette løser seg i løpet av kort tid, understreker Pettersen.

E24 har vært i kontakt med Joe & The Juice. Ingen fra selskapet besvarte spørsmål fra E24 i forkant av publiseringen av denne saken.

Joe & The Juice: – Ikke grunnlag for konkurs

I en pressemelding fem timer etter denne saken ble publisert skriver Joe & The Juice at de er «overrasket» over å lese om konkursbegjæringen i norske og danske medier.

«Det er ikke noe grunnlag for en konkurs og våre driftsaktiviteter er sunne. Vi er skuffet over denne sak, da den skaper unødvendig utrygghet blant våre medarbeidere og samarbeidspartnere», skriver selskapet videre.

Joe & The Juice hevder at kravet ISS har ført inn for domstolene er i størrelsesorden 40.000 kroner, hvor det pågår en dialog om utført arbeid.

«Vår advokat er i kontakt med ISS’ advokat for å løse situasjonen», skriver selskapet videre.

Voksende underskudd

Det danske konsernet satset på det norske markedet i 2013. Ved utgangen av 2019 drev selskapet 26 kafeer i Stor-Oslo, i tillegg på Sør- og Sørvestlandet.

Regnskapstallene deres viser at omsetningen har steget år for år. Likevel har kjeden i Norge gått med underskudd de siste årene.

De siste seks årene har Joe & The Juice Norge tapt nær 49 millioner kroner.

Ved utgangen av fjoråret hadde selskapet minus 46,6 millioner kroner i egenkapital, en forverring på nesten 11 millioner fra året før.

– Vi har hatt en rask ekspansjon i det norske markedet de siste fem årene som naturligvis krever investeringer, som først er tilbakebetalt etter 2–3 år. Regnskapet er et resultat av denne ekspansjonen, skriver stabssjef Thomas Noroxe i Joe & The Juice i en e-post til E24 fredag ettermiddag.

– De løpende driftsaktivitetene er lønnsomme og vi har en sterk posisjon, samt tro på Joe & The Juice i det norske markedet, fortsetter han.

ÅrResultat etter skattInntekter
2014357.407 kr.22,6 mill. kr.
2015-3,6 mill. kr.72,6 mill. kr.
2016-5,6 mill. kr. 91,2 mill. kr.
2017-13,6 mill. kr.122,0 mill. kr.
2018-15,4 mill. kr.125,6 mill. kr.
2019-10,9 mill. kr.128,8 mill. kr.
Les også

Joe & The Juice tapte mer enn 300 millioner

I løsøreregisteret er det registrert to utlegg samlet på 56.000 kroner mot selskapet. I tillegg er det registrert 17 betalingsanmerkninger i forbindelse med inkassosaker.

På spørsmål fra E24 omkring disse oppføringene, og forholdet selskapet har til leverandører og utleiere, svarer Noroxe:

– Vårt utgangspunkt er å betale våre leverandører i tide, samt bygge opp gode relasjoner til alle typer samarbeidspartnere.

Også på konsernnivå har pilene pekt nedover. I mai ble det klart at 2019 ble år fire i minus for Joe & The Juice med et tap på 333 millioner danske kroner.

Konsernets langsiktige gjeld var på 996 millioner danske kroner ved utgangen av 2019, ifølge årsrapporten for fjoråret.

RENE TALL: ISS har 11.000 ansatte i Norge, og totalt en halv million ansatte i 50 land. Selskapet er børsnotert i København.
Publisert: