Equinor deler ut kontrakter verdt over 3 milliarder kroner

Dogger Bank fase A og B i havvindparken Dogger Bank har tildelt britiske North Star Renewables kontrakter for levering av tre servicefartøy.

 • Siv Helen Kvalvåg
  Siv Helen Kvalvåg
Publisert: Publisert:

Det fremgår av en melding fra Equinor onsdag.

Samlet kontraktsverdi, inkludert opsjoner, er anslått til om lag 270 millioner britiske pund. Det tilsvarer over 3,1 milliarder kroner.

De tre fartøyene vil være utstyrt med ny teknologi, deriblant en hybridløsning med batteripakke og strøm fra land for å redusere brenselforbruket og utslipp.

Dogger Bank blir den største havvindparken i verden når den står ferdig i 2026. Den blir bygd ut i tre like store faser på 1,2 GW hver: Dogger Bank A, B og C.

North Star skal levere ett fartøy som skal brukes til planlagt vedlikehold på Dogger Bank A og B. Fartøyet skal etter planen leveres i januar 2024, og skal også betjene Dogger Bank C når denne fasen av havvindparken kommer i drift.

Ytterligere to servicefartøy skal leveres av North Star og skal brukes til korrektivt vedlikehold på Dogger Bank A og Dogger Bank B. Disse fartøyene skal etter planen leveres i henholdsvis juli 2023 og juli 2024.

En kontrakt for et servicefartøy til, som skal brukes til reparasjoner på Dogger Bank C, vil bli tildelt på et senere tidspunkt.

Alle tre kontraktene gjelder for en fast periode på ti år, og omfatter opsjoner på tre ganger ett år.

Arbeidene på land for Dogger Bank A og B begynte i januar 2020 og er i rute, til tross for utfordringene med covid-19. Installering offshore begynner i 2022, og kraftproduksjonen fra Dogger Bank A ventes å starte samme år.

Publisert:
 1. Equinor
 2. kontrakt
 3. Havvind

Mest lest akkurat nå

 1. På bursdagen sin fikk Camilla Finnesand en telefon: «Du må komme inn på sykehuset»

 2. Amerikanere frarådes å reise til Norge

 3. Tannlegeinngrep var hevn fra svigerfamilie, mener fornærmet kvinne

 4. Ekspertene har sett på hvor sunne vegetarburgere egentlig er

 5. Silje trudde ho var gravid med sitt fjerde barn då smertene kom. Ein blodprøve gav svar.

 6. 22 år gammel tunnel oppgraderes for mer enn den kostet