Hjørdis Kluge Smedvig (65) har størst formue i Rogaland - én av tre ligningsmilliardærer i Rogaland

Hjørdis Kluge Smedvig (66) fra Stavanger er rikest i Rogaland. Hun er én av tre rogalendinger med milliardformue.

Dette er de ti rogalendingene med størst formue.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

Smedvig-arvingen Hjørdis Kluge Smedvig har en formue på 1452 millioner kroner, som er nok til å ligge på formuesstoppen i Rogaland, 97 millioner kroner foran nummer to på listen, Frode Teigen (55) i Egersund som har en ligningsformue på nær 1355 millioner kroner.

Milliarder i Thailand

Han har tjent milliarder på sine investeringer i Thailand, blant annet i rederiet Thoresen Thai Agencies og eiendomsselskapet Raimon Land.

Den tredje rogalendingen som står oppført med milliardformue er Johannes Østensjø (74) fra Haugesund.

Den styrtrike skipsrederen i Østensjø Rederi, har gjennom selskapet Verteks AS fått pengene til å yngle. Han er eneeier av rederiet.

Les også

Sjekk skattelistene for din kommune

Arvet milliard-imperium

Den neste på formuestoppen i Rogaland er Jin Yuhong Hermansen (49) som arvet milliardær Folke Hermansens, mannen hun giftet seg med i 1998. Forretningsimperium er blant annet skapt gjennom Det Stavangerske Dampskibsselskap.

Hun har en ligningsformue på rundt 982 millioner kroner.

Vindafjord-formue

Nummer fem på formuestoppen i Rogaland er industrimannen Jacob Hatteland (66) fra Vindafjord.

Salget av robotteknologiselskapet Autostore til oppkjøpsfondet EQT, et av verdens største private equity-selskaper, er trolig et vesentlig bidrag til formuen.

Bak Vindafjord-millionæren, er Ståle Kyllingstad (57) som bor på Jæren. Han står oppført med 630 millioner kroner i ligningsformue i fjor. Han er gründer og investor, og er konsernsjef i IKM-Gruppen, som har hovedkontor på Sola med leveranser av utstyr og tjenester til oljenæringen. IKM-konsernet hadde i 2016 2900 ansatte i 13 land.

Entreprenør-millioner

Olav Stangeland (62), som er daglig leder i entreprenørselskapet Stangeland-Gruppen, hadde en formue på 589 millioner kroner.

På åttende plass ligger Hans Kristian Mong (53) har gjennom virksomheten til Egersund Group, der han er konsernsjef, skaffet seg en formue på nær 522 millioner kroner.

Skagen-Stensrud på topp-ti-listen

På niende plass finner vi Skagenfondene- gründer Kristoffer Stensrud (64) som i disse dager er i ferd med å selge seg ut av fondsforvalteren i Stavanger. For 2016 står han oppført med en ligningsformue på 488 millioner kroner.

Og den siste på ti på topp listen over de mest formuende i Rogaland i fjor er Ole Rugland (62) med en ligningsformue på 469,9 millioner kroner. Han er konsernsjef i Skanem, og vil for mange være kjent som en sentral figur i fotballklubben Viking.

Publisert: