Skagenfondene skal kvitte seg med over 30 ansatte

Fondsselskapet Skagen AS er, etter det Aftenbladet erfarer, inne i en prosess med å redusere tallet på ansatte med rundt 30 personer.

Skagen AS skal kutte tallet på ansatte.
 • Dag-Henrik Fosse
  Dag-Henrik Fosse
  Journalist
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

Viseadministrerende direktør Timothy Warrington i Skagen AS, som på folkemunne kalles Skagenfondene, bekrefter overfor Aftenbladet at tallet på ansatte skal ned med rundt 20 prosent.

– Vi er overbemannet

– Vi er inne i en prosess, og har nylig startet arbeidet med å tilpasse strategien for Skagen AS, sier Warrington. Han sier til Aftenbladet at selskapet er kommet til at det er overbemannet, og at det derfor er aktuelt å redusere tallet på ansatte. Han understreker at det foreløpig er tidlig i prosessen, og at planene kan bli endret.

– Frivillige løsninger

– Vil det bli oppsigelser?

– Vi tar sikte på å tilby de ansatte frivillige løsninger, sier Warrington, som ikke vil si noe om innholdet i de sluttpakkene som de ansatte vil få tilbud om.

Det er ingen hemmelighet at Skagenfondene ikke har hatt den samme inntjeningen de siste årene som i de gode årene, og at mange av fondene har ikke levert de samme resultatene som tidligere.

Kommunikasjonsansvarlig Margrethe Vika i Skagen AS opplyser til Aftenbladet at 8 av 11 fond i selskapet har levert bedre enn referanseindeksen i 2016.

Les også:

 • Skagenfondene får ny topp-sjef
 • Skagenfondene: - Et gledelig tredje kvartal
 • Toppsjef Harald Espedal slutter i Skagenfondene
 • Dårlig år for Skagenfondene

Tilbud til de ansatte

Warrington vil på det nåværende tidspunkt ikke si noe om hva de som ønsker å fratre frivillig vil få som kompensasjon for dette.

– Vil alle ansatte som ønsker det få tilbud om en sluttpakke?

– I utgangspunktet går tilbudet til alle, sier han, men påpeker at ledelsen skal godkjenne hvem som får innvilget en søknad om å slutte.

I det ligger det at enkelte nøkkelpersoner etter det Aftenbladet forstår kan få avslag på en slik søknad.

Prosessen startet i desember

I dag er det 169 ansatte i Skagen AS. Hvis organisasjonen skal slankes med 20 prosent, betyr det at rundt 34 personer er overtallige i selskapet.

- Denne prosesen startet i desember, og vi tar sikte på å avslutte prosessen i februar, sier viseadministrerende direktør Timothy Warrington.

– Blir det oppsigelser hvis ikke et tilstrekkelig antall ansatte tar sluttpakke?

– Vi vil krysse den broen når vi kommer dit, sier Timothy Warrington som ikke vil si noe om den videre prosessen hvis selskapets mål for frivillig fratreden ikke blir innfridd.

Publisert:
 1. Frivillighet
 2. Sluttpakker
 3. Fondssparing

Mest lest akkurat nå

 1. Som å bli truffet av markedsavdelingens ømme julegodstog

 2. Snøvær skaper problemer på Stavanger lufthavn, Sola: – Vi fikk ingen informasjon

 3. Advarer mot svært glatte veier

 4. Fjerner populær gaveordning på kort varsel

 5. – Ahhh, som vi har savnet dette!

 6. Her fosser strøm-milliardene inn