Flere bedrifter gikk konkurs i 2019 enn i 2018

3.862 aksjeselskaper gikk konkurs i 2019, ifølge nye tall fra analyseselskapet Experian. Det var en økning på 2,6 prosent sammenlignet med 2018.

Bokhandlerkjeden Notabene var blant bedriftene som gikk konkurs i 2019. Foto: Arkivfoto: Vidar Ruud / NTB scanpix

  • NTB
Publisert: Publisert:

Det var spesielt byggebransjen som fikk gjennomgå i året som gikk, med en økning i antall konkurser på 9,34 prosent i 2019 sammenlignet med året før.

Salgsdirektør Per Ivar Kristiansen i analyseselskapet peker på høy konkurranseintensitet, stort prispress og lave driftsmarginer som en del av årsaken.

I varehandelen, som de siste årene har slitt med hyppige konkurser, viser tallene en liten nedgang. Mens det i 2018 var 974 bedrifter som gikk konkurs, gikk 944 bedrifter i varehandelen konkurs i 2019. Det utgjorde en nedgang på 3,08 prosent.

I overnattings- og serveringsbransjen, som over tid har vært konkursutsatt, var det en økning på 1,59 prosent i tallet på konkurser i 2019.

– Det er en bransje med tynne marginer og store utgifter. Det blir spennende å følge den i året som kommer, sier Kristiansen.

Tallene fra analyseselskapet Experian viser bare aksjeselskapene som gikk konkurs i 2019, ikke tvangsavviklinger eller enkeltmannsforetak som gikk konkurs.

Les også

  1. Sportsbutikk på Kilden er konkurs

Publisert:
  1. Konkurs
  2. Varehandel

Mest lest akkurat nå

  1. «Dette går ikke, Viking. Berntsen kan ikke få en slik avskjed»

  2. Fjell­bygda nektet å dø. Nå har de store planer

  3. Hver kveld klemmer hun hode­puten til Maria og sier god natt til en dattersom ikke lenger lever

  4. Mulig å redde Hålandsvatnet, men det blir dyrt

  5. Én ny koronasmittet hver i Stavanger og Klepp

  6. Fører av personbil omkom etter trafikkulykke