Resultatvekst for Schibsted

Schibsted øker inntekter og driftsresultatet i første kvartal, og tar et tap på 500 millioner knyttet til Adevinta.

Schibsteds konsernsjef Kristin Skogen Lund, her ved en annen anledning.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over ett år gammel

Schibsted leverer et driftsresultat (ebitda) på 594 millioner kroner i første kvartal, opp fra 285 millioner kroner året før.

På forhånd var det ventet et ebitda-resultat på 507 millioner kroner, ifølge estimater fra TDN Direkt.

De samlede inntekter på 3,4 milliarder kroner i kvartalet, opp fra 3,0 milliarder året før. Her var estimatet på 3,3 milliarder.

Resultatet før skatt var på 294 millioner kroner, opp fra fjorårets 77 millioner kroner.

Etter skatt landet resultatet for den videreførte virksomheten på 22 millioner kroner, opp fra fjorårets 48 millioner.

Samtidig tar Schibsted et tap på 501 millioner kroner knyttet til Adevinta, som skilles ut fra konsernet. Det gjør at bunnlinjen landet på minus 279 millioner kroner.

Vekst i nyhetsmediene

– Hoppet i ebitda var drevet av alle driftsområdene, der spesielt News Media hadde nok et sterkt kvartal, der underliggende inntekter vokste tre prosent i kombinasjon med lavere kostnader, sier konsernsjef Kristin Skogen Lund i rapporten.

News Media omfatter aviser som VG, Aftenposten, Stavanger Aftenblad og Bergens Tidende i Norge, og Aftonbladet og Svenska Dagbladet i Sverige.

Omsetningen i mediene vokste med fire prosent til litt over 1,8 milliarder kroner i kvartalet, drevet av høyere inntekter fra digitale abonnenter og annonser.

Det var VG som hadde den største årlige inntektsveksten på 13 prosent til 456 millioner kroner, og Schibsted trekker spesielt frem nettserien «ikke lov å le på hytta» som en vekstdriver.

Ebitda-resultatet for News Media landet på 205 millioner i kvartalet, opp fra 37 millioner året før.

Kostnadsreduksjon foran skjema

Schibsted melder også at kostnadskuttprogrammet på 500 millioner i 2021 er foran skjema. Per første kvartal har selskapet kuttet 260 millioner kroner, ifølge rapporten.

Fremover venter Schibsted en ensifret omsetningsvekst i nyhetsmediene, og har økt målet for ebitda-marginen til mellom 8–10 og 10–12 prosent på mellomlang sikt.

Merknad: E24 er et heleid datterselskap i Schibsted-konsernet. Enkelte journalister i E24 eier aksjer i Schibsted gjennom konsernets aksjespareprogram.

Publisert: