Apply Sørco fikk underskudd på 116 millioner kroner i 2016

Store kostnader knyttet til nedbemanning, restrukturering og for lite ordrevolum er hovedårsaken til det store underskuddet i oljeserviceselskapet Apply Sørco, ifølge toppsjef Karsten Gudmundset.

– Vi styrer mot et lite overskudd i 2017, sier administrerende direktør Karsten Gudmundset.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

– Vi har iverksatt flere ekstraordinære aktiviteter for å effektivisere ytterligere, sier administrerende direktør i selskapet, Karsten Gudmundset til Aftenbladet. Han overtok tømmene i selskapet for vel halvannen år siden.

Store underskudd tre år på rad

Apply Sørco, som har hovedkontor på Forus, fikk et resultat før skatt på minus 116,1 millioner kroner i 2016 som er noe mindre enn året før. Da var tilsvarende underskudd 138,9 millioner kroner.

I 2016 var salgsinntektene 812,6 millioner kroner mot 884 millioner kroner i 2015.

Det er tredje året på rad at bunnlinjen viser minustall.

– Hva er årsaken til det store underskuddet?

– Det er tre hovedårsaker til det dårlige resultatet, sier administrerende direktør Karsten Gudmundset til Aftenbladet.

– For det første har selskapet hatt store engangskostnader knyttet til nedbemanning og restrukturering.

Dernest har ikke ordrevolumet vært stort nok i forhold til de faste kostnadene, og dermed har omsetningen ikke vært høy nok til å dekke de faste kostnadene.

Endelig har selskapet vært inne i en faste der det har vært arbeidet med forbedringsaktiviteter, som har vært kostnadskrevende.

Skal tjene penger igjen

Apply Sørco er en leverandør av vedlikehold, modifikasjon og driftsstøtte til olje- og gassnæringen. Selskapet har store rammeavtaler med Statoil, Eni og Lundin.

Nå ser selskapet fremover, og har effektivisert og tilpasset organisasjonen for å kunne tjene penger igjen.

– Målet med dette arbeidet er å sikre soliditeten i selskapet fremover for å kunne konkurrere om nye oppdrag og tjene penger på de prosjektene vi har, sier Karsten Gudmundset.

– Vi styrer mot et lite overskudd i 2017, sier toppsjefen.

I tillegg til hovedkontoret i Stavanger, har selskapet kontorer i Bergen, Hammerfest og et heleid ingeniørselskap i Polen. Selskapet har nedbemannet kraftig de siste årene med flere hundre mann, og har i dag rundt 600 egne ansatte.

Selskapet ble etablert i 1979 som en ingeniørkonstruktør for olje- og gassindustrien. Siden den gang har selskapet utviklet seg til å bli leverandør av komplette nøkkelferdige prosjekter for vedlikehold, modifikasjoner og driftstøttekontrakter for offshoreanlegg.

Da HitecVision kom inn som eier i 2007, skiftet selskapet navn fra Sørco til Apply Sørco.

LES OGSÅ:

HitecVision deler opp Apply og går inn med 400 friske millioner
Publisert: