Colombia ber om erstatning fra supermarkedkjede etter julegenser-reklame

Colombia krever erstatning fra Walmart etter at supermarkedkjeden reklamerte for en julegenser på sine nettsider som knyttet landet til kokain.

Publisert: Publisert:

Walmart beklager for at de reklamerte for en julegenser som knyttet Colombia til kokain i en reklame på deres nettsider. Colombia sier de vil kreve erstatning. Foto: Foto: AP / NTB scanpix

  • NTB

Genseren viser en julenisse som sitter foran et stuebord med tre hvite streker som ser ut som kokain, med teksten: «Let it snow».

I reklameteksten til genseren står det at julenissen «virkelig liker å glede seg over øyeblikket når han får kvalitetssnø, karakter A, fra Colombia. Han legger dem i perfekte linjer på sitt sofabord og tar deretter et stort sniff for å lukte snøens aroma av høy kvalitet».

Genseren ble markedsført av en tredjepartselger på Walmarts canadiske nettsted. De trakk annonsen fra nettstedet, og de ber nå Colombia om unnskyldning.

– Disse genserne representerer ikke Walmarts verdier og har ikke noe på våre nettsider å gjøre, sier den amerikanske gigantkjeden Walmart i en uttalelse.

Leder Camilo Gómez for Colombias etat som har til oppgave å beskytte statens juridiske institusjoner, sier at reklamen krenker Colombia og skader landets omdømme.

Gómez sier de ønsker å søke erstatning som blant annet skal gå til ofre for narkotikahandel, og hvis den ikke klarer å skaffe det, vil de ta saken for retten, skriver Blu Radio.

Det søramerikanske landet er det landet i verden hvor det produseres mest kokain. Ifølge FN er et område på til sammen 1.700 kvadratkilometer dekket med kokabusker, som er planten kokain lages av.

Publisert: