Utbygger: – Vi ser lys i enden av tunnelen

– Det er ingen tvil om at vi har hatt vanskeligheter. Men vi ser lys i enden av tunnelen, sier Ola Elvsaas i Skadberg Eiendomsutvikling.

Publisert: Publisert:
Denne artikkelen er over åtte år gammel

— Nå jobber vi for å bli ferdig med uteområdene, blant annet kople opp varmesentralen. Deretter skal vi håndtere reklamasjonene fra de som er flyttet inn, sier Elvsaas, som er prosjektansvarlig. Han sier de nå har funnet løsninger for hvordan utearealene på Skadbergbakken skal utformes.

— Hvis vi får noen lunde greie forhold å jobbe under, uten at telen går langt ned i jorden, bør dette arbeidet være ferdig innen utgangen av februar, sier han.

- Hva har du å si til de folkene som nå bor i boliger som ikke er ferdige?

— Jeg håper vi kommer til enighet om reklamasjonsarbeidene som gjenstår. Nå skal vi legge fram ei liste for de det gjelder, få deres respons og ta det derfra, sier Elvsaas.

- Hvordan er dere fornøyd med egen håndtering av byggeprosjektet på Skadbergbakken?

— Den affæren er så sammensatt. Kortversjonen er at vi gikk inn på massivtre som en sentral konstruksjonsdel. Her gjorde ikke entreprenøren AS Trevaren tilfredsstillende arbeid, hevder Elvsaas.

- Ble dette prosjektet litt for komplisert i forhold til hva dere har kompetanse på?

— Vi har benyttet velrenommerte konsulentselskaper i Norge og de besitter kompetanse på de prosjekterende områder. Trevaren hadde også svært godt renommé, og det er de som utfører arbeidene som skal ha kompetansen. Den hadde vi grunn til å tro at Trevaren hadde, sier Elvsaas.

Ifølge ham er prosjektet på Skadbergbakken verdt omkring 500 millioner kroner. Salgssummen på de 14 boenhetene som til nå er solgt og innflyttet er omkring 47 millioner kroner.

2010-regnskapet for Skadberg Eiendomsutvikling AS viste at selskapet hadde 105 millioner kroner i gjeld i fjor.

Publisert: