Mulig gigantavtale verdt opptil 12 mrd. til Aker Solutions

Kjell Inge Røkke-dominerte Aker Solutions har inngått en intensjonsavtale med Equinor for arbeid på Wisting-feltet. Kontrakten kan være verdt opptil 12 milliarder kroner.

Illustrasjonsfoto
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over ett år gammel

Det kommer frem i en børsmelding onsdag kveld.

Feed-kontrakten (front-end engineering and design) innebærer en forhåndsstudie og innledende ingeniørarbeid for en produksjonsenhet (FPSO) til Wisting-feltet i Barentshavet i forkant av en endelig investeringsbeslutning.

Intensjonsavtalen med Equinor inneholder også en opsjon for EPCI-arbeid på produksjonsenhetens plattformdekk. EPCI omfatter selve gjennomføringsfasen.

Les også

Slik tror Equinor det neste oljefeltet i Barentshavet vil se ut

Aker Solutions mener EPCI-opsjonen kan representere det selskapet definerer som en «betydelig» kontrakt, forutsatt en endelig investeringsbeslutning og godkjenning fra myndighetene.

En betydelig kontrakt er for Aker Solutions verdt mellom åtte og 12 milliarder kroner.

– Wisting er et av de største kommende industriprosjektene i Norge. Vi ser frem til å fortsette vårt langvarige samarbeid med Equinor med denne betydelige feltutviklingen, og til å modne prosjektet mot en planlagt investeringsbeslutning, sier konserndirektør Sturla Magnus i en kommentar.

Arbeidet starter umiddelbar, og er ventet fullført i tredje kvartal neste år.

Wisting-FPSOen er basert på et design av Sevan ,og dekket vil ha en vekt på 20.000 tonn, ifølge meldingen.

– Dette store prosjektet vil ha betydelig positive konsekvenser for sysselsetting av våre ingeniør-ressurser og ved våre verft i Norge, og vil skape betydelige ringvirkninger for samfunn og lokalsamfunn i nærheten av verftene, sier Magnus.

Publisert: