Boligkjøper fikk erstatning for trang parkeringsplass

En boligkjøper i Bergen er tilkjent erstatning etter at parkeringsplassen til boligen han kjøpte, viste seg å være umulig å bruke.

Publisert: Publisert:

En boligkjøper i Bergen fikk erstatning for trang parkeringsplass. Foto: Marianne Løvland / NTB scanpix

  • NTB

Den uheldige kjøperen er tilkjent 94.000 kroner i erstatning i en avgjørelse i Finansklagenemnda, skriver Bergensavisen. Etter at han i fjor høst kjøpte en leilighet i Bergen for 3,25 millioner kroner, viste det seg at parkeringsplassen som fulgte med slett ikke var stor nok, selv for en liten bil.

Parkeringsplassen var i seg selv liten og i tillegg sto det en ventilasjonskasse på plassen. De gjorde det umulig å kjøre inn og ut dersom naboen parkerte med sin bil på plassen ved siden av.

Kjøperen forsøkte å reklamere på kjøpet, men dette ble avvist av forsikringsselskapet. Finansklagenemnda kom derimot til at den trange plassen avgjort var en mangel ved leiligheten og at selgeren burde ha visst om dette.

Erstatningssummen tilsvarer prisen for å endre på ventilasjonskassen som hindrer bruk av plassen når naboen parkerer på sin plass. Et krav på mellom 150.000 og 180.000 i udokumenterte parkeringsutgifter og advokatutgifter ble derimot avvist.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. Suleskard-veien åpner fredag: – Vi forventer storinnrykk

  2. Gjestfriheten overfor bobilturister varierer, men et sted skiller seg ut som klart best

  3. Valgte Sverige riktig korona­strategi likevel?

  4. Kommune saksøkes etter bråk med byggeprosjekt

  5. Dagen før dette bildet ble tatt, fikk Anne Marit og Terje dødsdommen

  6. Kafé i Sirdal legger ned driften

  1. Bergen
  2. Bil