Salgsinntektene steg for Grieg Seafood

Økt salg har gitt inntektshopp for Grieg Seafood, men tallene er fortsatt røde for oppdrettsselskapet.

Publisert: Publisert:

Dette anlegget, driftet av Grieg Seafood, har plass til 300.000 fisk. Anlegget holder til i Forsand. Foto: Jon Ingemundsen

 • Pernille Filippa Pettersen
  Journalist

Grieg Seafood er et internasjonalt sjømatselskap med oppdrettsanlegg i Rogaland og Finnmark, Britisk Columbia og på Shetland. Hovedkontoret ligger i Bergen.

I årets tredje kvartal hadde selskapet et driftsresultat (ebit) før verdijustering av biomassen på 154 millioner kroner, ned fra 159,7 millioner året før. I samme periode lander driftsresultatet før av- og nedskrivninger (ebitda) på 259,5 millioner kroner. Det er en oppgang på 40,6 millioner fra fjoråret, skriver E24.

Selskapet melder om totale salgsinntekter på 2,01 milliarder kroner, opp fra 1,58 milliarder kroner i samme kvartal i fjor.

Selskapet slaktet totalt 21.028 tonn i kvartalet, opp fra 16.941 tonn året før. Fremover venter Grieg Seafood å slakte tilsammen 82.000 tonn i år, noe som vil være en vekst på 10 prosent målt mot 2018. Selskapet holder samtidig fast på guidingen om å slakte 100.000 tonn i 2020.

I børsmeldingen skriver Grieg Seafood at den gjennomsnittlige prisen i spotmarkedet var lavere sammenlignet med fjoråret, men at høyere slaktevolum bidro til å trekke salgsinntektene oppover.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

 1. Da han nektet å jobbe gratis under koronakrisen, ble hotelldirektøren sint. Samtalen ble tatt opp på mobilen

 2. Boreal får milliontilskudd for å få elferje over Høgsfjorden

 3. Savnede turgåere funnet i live etter 18 dager

 4. Valgte Sverige riktig korona­strategi likevel?

 5. Suleskard-veien åpner fredag: – Vi forventer storinnrykk

 6. Gjestfriheten overfor bobilturister varierer, men et sted skiller seg ut som klart best

 1. Grieg Seafood
 2. Rogaland