SR-Bank kjøper selskap for over 100 millioner for å kapre gründerne

Sparebank 1 SR-Bank klasker over 100 millioner kroner på bordet for selskapet Monner AS. Sammen skal de etablere en nasjonal bank for gründere. Målsettingen er 10.000 nye bedriftskunder i løpet av fem år.

Arne Austreid, konsernsjef i Sparebank 1 SR-Bank.
 • Kjell-Ivar Gilje Grøndal
  Kjell-Ivar Gilje Grøndal
  Journalist
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

– Gjennom Monner skal vi levere helhetlige tjenester til bedrifter i oppstarts- og vekstfasen i hele landet og i neste fase ser vi muligheter i flere nordiske land. Dette er starten på en ny storsatsing hvor målet er å etablere en nasjonal bank for gründere og mindre bedrifter med vekstambisjoner. Dette skal gi oss økt vekst, økt lønnsomhet og kapitalisering på samspill mellom bank og regnskap, sier konserndirektør for bedriftsmarked i SR-Bank, Tore Medhus, til Aftenbladet.

Fra 44 prosent eierskap til 100

SR-Bank har tidligere eid 44 prosent av Monner gjennom datterselskapet Finstart nordic AS, men nå er det altså klart at SR-Bank blir 100 prosent eier av Monner. Jarle Holm, som er én av gründerne i Monner, blir med videre på laget. Det gjør også de 12 andre ansatte i Monner.

– På denne måten kjøper vi oss kompetanse vi ikke har nå. Monner-teamet i Oslo driver også med crowdfunding som de fortsatt skal jobbe med, men framover skal de bruke mye tid på å utvikle en plattform som er skreddersydd for gründere, sier Medhus.

Og fortsetter:

– De som ønsker å starte opp en egen bedrift skal få hjelp til alle de praktiske tingene som etablering, digital rådgivning, regnskap og konti integrert i hverandre, dagligbanktjenester, factoring, driftskreditt og lån, sier han.

Etter det Aftenbladet kjenner til, så har Sparebank 1 SR-Bank betalt i overkant av 100 millioner kroner for Monner AS.

– Jeg ønsker ikke å kommentere beløp, men dette er en offensiv satsing av SR-Bank for å kunne ta en nasjonal posisjon og for å komme raskt på plass i markedet, sier Medhus.

Tore Medhus, konserndirektør for bedriftsmarked i SR-Bank.
Les også

LES OGSÅ: SR-Bank åpner gründerfabrikk i Oslo

15 millioner i minus i fjor

Mens Monner leverer den digitale plattformen, ulike gründertjenester, folkefinansierte bedriftslån, obligasjonslån og egenkapitalfinansiering, så skal SR-Bank levere de tradisjonelle banktjenestene.

– Sammen med ulike selskaper og forretningsområder i SR-Bank-konsernet skal vi tilby kundene våre de beste og mest moderne tjenestene på markedet, sier administrerende direktør i Monner, Jarle Holm, til Aftenbladet.

Regnskapet for Monner viser at selskapet gikk med 15 millioner kroner i minus før skatt i fjor, mens det i 2017 gikk 10 millioner kroner i minus. Det bekymrer likevel ikke ledelsen i SR-Bank.

– Vi ser ikke så mye på resultatet i dette tilfellet. Det viktigste for oss er at Monner har vist at de har kompetansen vi trenger for å tilby gründere og nye bedriftskunder en plattform som skal være den beste i Norge. I tillegg har Monner formidlet for rundt 100 millioner kroner i crowdfunding - noe som tilsvarer i overkant av 70 prosent av det norske markedet, sier konserndirektør kommunikasjon, Thor-Christian Haugland, til Aftenbladet.

Thor-Christian Haugland, konserndirektør kommunikasjon.

Har skapt arbeidsplasser

Høsten 2015 etablerte SR-Bank sin gründerhub som er et tiltak for å skape framtidens arbeidsplasser.

– Siden det har rundt 300 gründere vært gjennom dette systemet, og det har igjen vært med på å skape flere hundre arbeidsplasser. Altså snakker vi om betydelige verdier for regionen, sier Medhus, som erkjenner at konkurransen er tøff fra både store banker og nye aktører i markedet for oppstartsbedrifter.

– Vi fortsetter det gode arbeidet vårt med de små og mellomstore bedriftene. Vi skal være kundens allierte, få en tidlig posisjon i bedriftenes liv og bygge sterke kunderelasjoner, sier Medhus.

LES OGSÅ:

Les også

 1. Milliardkvartal for SR-Bank

 2. Snart tar SR-Bank betalt for dette

 3. Rekordhøyt resultat: SR-Bank i ferd med å bli en bank for hele Sør-Norge

 4. - Oljeoppturen kommer til å vare lenger enn vi trodde

Publisert:
 1. SR Bank
 2. Lån
 3. Digital
 4. Teknologi
 5. Bank

Mest lest akkurat nå

 1. Ventetid på inntil ett år på SUS: – Fører til stor frustrasjon

 2. Arild Østbø med klar beskjed etter ny praktkamp: - Jeg har fortalt at jeg vil stå

 3. Oversvømmelser og store vannmengder langs E39

 4. Gjør du også disse lysfeilene? Så mye kan det koste deg i bot

 5. Blandet mottakelse for «Nordsjøen» – fra treere til «en oppvisning»

 6. Oilers snudde kampen mot erkerivalen: - Vi fikk høre det i pausen