Ofte pinlig på møter i Rogaland

Mange ledere i Rogaland har blitt pinlig berørt av andre oppførsel under møter. Det folk reagerer mest på, er at mobiltelefonen ligger framme.

Publisert: Publisert:

Foto: Colourbox.com

 • Eivind Aarre
  Journalist
iconDenne artikkelen er over ni år gammel

46 prosent av lederne i Agder og Rogaland mener at man aldri skal ha telefonen liggende på møtebordet. 66 prosent mener at å svare på SMS i møte er uakseptabelt, mens 27 prosent ikke ville likt at noen unnskyldte seg med et toalettbesøk.

67 prosent av lederne og 57 prosent av ikke-lederne i Agder og Rogaland svarer at de har blitt pinlig berørt av andres oppførsel under eksterne møter. Til sammenligning er lederandelen i Trøndelag 74 prosent.

19 prosent av lederne i Agder og Rogaland mener ellers at det ikke er akseptabelt å bruke PC eller andre digitale hjelpemidler for å notere, i stedet for penn og papir.

Ingen mente at dette var lov under eksterne møter:

 • Surfe på nett
 • Gå før møtet er ferdig for å rekke et annet møte/ærend
 • Komme inntil 10 minutter for sent
 • Komme mer enn 10 minutter for sent

1 prosent mente det var lov å svare på telefon under møtet — selv om man gikk ut av rommet.

— Når 8 av 10 ledere mener møtekulturen har endret seg som følge av den digitale hverdagen byr det på visse utfordringer. Er det stuerent å svare på SMS i et møte? Å notere på laptop? Surfe på Ipad? Det skaper mye frustrasjon når de digitale normene – og hva som er god møtekutyme – ikke er avklart, sier Per Bergerud, adm. direktør i bemanningsselskapet Proffice.

Tallene nevnt ovenfor kommer fram i en landsdekkende arbeidsmarkedsundersøkelse blant 983 ledere og 1231 arbeidstakere uten lederstilling. Respondentene ble gjort oppmerksomme på at det var snakk om eksterne møter. Undersøkelsen er todelt og utført av Respons Analyse for bemannings- og rekrutteringsselskapet Proffice.

Mindre formelt

De fleste ledere mener norsk møtekultur har blitt mindre formell som følge av sosiale medier og digitale verktøy. Både ledere og ansatte mener det er behov for felles retningslinjer for hva som er riktig møteetikette.

— Jo yngre både ledere og arbeidstakere på landsbasis er, dess mer åpen er man for uformell oppførsel i møtene. Men uansett har det tvunget seg frem et behov for felles retningslinjer for hvordan man skal oppføre seg i møter. På landsbasis mener 8 av 10 ledere, og like mange yrkesaktive ikke-ledere, at dette er nødvendig, sier Per Bergerud.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

 1. Dette må du vite om busstreiken

 2. Fire nye koro­nasmit­tede i Stavanger – ett av tilfel­lene har ukjent smitte­kilde

 3. Kjøkkenet ligger 143 meter over havet – i Stavanger

 4. «Koronapandemien har gitt en oppblomstring for tvilsomme firmaer som skor seg på desperate mennesker»

 5. Flere voldsepisoder, knust busskur og ruskjøring i natt

 6. Flyttet fra leilighet i byen til minihus på landet: - Man må ofre noe for å bo som dette

 1. Arbeidsliv